Brian van Goethem over nieuwe rol bij Lotto Soudal: “Zal nu achter de vlucht aanrijden”
foto: Sirotti
donderdag 13 september 2018 om 12:45

Brian van Goethem over nieuwe rol bij Lotto Soudal: “Zal nu achter de vlucht aanrijden”

In augustus werd bekend dat Brian van Goethem de komende twee seizoenen actief zal zijn voor Lotto Soudal. De Belgische formatie heeft de transfer nu ook bevestigd op haar digitale huis. Van Goethem – die bekend staat als een rasaanvaller – zal een andere rol gaan vervullen bij de WorldTour-ploeg. “Ik zal nu achter de vlucht aanrijden in plaats van zelf mee zijn in de ontsnapping.”

De 27-jarige Van Goethem is uiteraard erg blij met zijn overstap van Roompot-Nederlandse Loterij. “Na vier jaar op ProContinentaal niveau ben ik klaar voor de stap naar de WorldTour. Op een bepaald moment moet je een keuze maken. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken om de stap te zetten.”

Van Goethem maakte de afgelopen jaren furore als aanvaller. Zo reed hij dit jaar heel lang op kop in Gent-Wevelgem. Bij zijn nieuwe werkgever zal de Nederlander echter vooral aanvallen proberen te neutraliseren. “Ik zal mijn capaciteiten als hardrijder kunnen uitspelen, maar dan wel in dienst van de ploeg.”

“Ik weet dat ik de grote namen niet kan volgen in de finale, dus zal ik met veel plezier voor de ploeg werken. De nadruk zal vooral liggen op het voorjaar. Positionering en parcourskennis is hierbij essentieel, en ik denk dat ik op dat vlak een meerwaarde kan zijn voor de ploeg”, aldus Van Goethem.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
13 september 2018 12:53
Pffff geen breakaway-Brian meer in de voorjaarskoersen. Dat gaat even wennen worden
13 september 2018 13:01
Jammer. In plaats van een sterker Roompot nu met Crelan straks twee van hun beste renners kwijt.
13 september 2018 13:24
Keuze voor WT en misschien wat geld. Het fietsen wordt er niet leuker op lijkt me.
13 september 2018 13:34
Tsja, wielrenner is ook een beroep, dus ik snap de keuze. Maar ik had verwacht dat ze bij Lotto-Soudal ook wel iemand in de ontsnapping konden gebruiken.
13 september 2018 14:02
oh hij zal wel af ten toe eens een vrije rol krijgen in koersen zoals Dwars door WVL, Le Samyn etc.
13 september 2018 16:55
Is dat jammer?! Brian Van Goethem was een begrip.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.