WK-outfit GB, tweeling Daniel Martin, Zesdaagse Rotterdam strikt Europees kampioenen
foto: Sirotti
donderdag 20 september 2018 om 15:10

WK-outfit GB, tweeling Daniel Martin, Zesdaagse Rotterdam strikt Europees kampioenen

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer het nieuwe tenue van Britisch Cycling en de geboorte van de tweeling van Daniel Martin.

British Cycling heeft het tenue onthuld waarin de Britse wielerprofs zullen koersen tijdens het WK in Innsbruck. Samen met het Tsjechische kledingbedrijf Kalas heeft het gekozen voor een klassiek outfit, waarin de kleur wit de boventoon voert.

Het witte tenue wordt opgefleurd door rood-blauwe mouwen en de letters GBR – de afkorting voor Great Britain – op de borst. De broek is overwegend blauw. British Cycling en Kalas, dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van wielerkleding, zijn uitgegaan van de wensen van de renners en de staf.

“Het was een geweldig idee om de renners te betrekken in het ontwerpproces”, zo laat Dani Rowe weten, die zaterdag 29 september zal starten in de wegrit voor vrouwen. “Ik ben ook blij met het definitieve ontwerp. Het is een klassiek tenue met moderne elementen erin verwerkt.”

Daniel Martin verwelkomt tweeling Daisy en Ella

Daniel Martin is de gelukkige vader geworden van de tweeling Daisy en Ella. De meisjes werden gisteren geboren in zijn woonplaats Andorra la Vella. Martin verliet op 3 september de Vuelta voortijdig om zijn vrouw te ondersteunen bij de laatste loodjes van de zwangerschap.

“Na gesprekken met de ploeg en de dokteren in Andorra hebben we besloten dat het voor mij het beste is om naar huis te gaan, om mijn vrouw te steunen bij de komende geboorte van onze tweeling”, zei hij begin deze maand toen hij besloot de Vuelta voor gezien te houden.

De Ierse wielrenner maakt het nieuws via Instagram bekend. “Sta mij toe mijn twee prachtige meisjes voor te stellen. Daisy en Ella zijn vanochtend (19 september, red.) om 09:31 en 09:32 geboren. Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik mij nu voel”, schrijft de trotse vader onder een foto van zijn vrouw en twee dochters.


Europees kampioenen Robbe Ghys en Kenny De Ketele naar Wooning Zesdaagse van Rotterdam
Kenny De Ketele keert terug in de Wooning Zesdaagse van Rotterdam om zijn titel te verdedigen. In de aankomende editie die van 3 tot en met 8 januari wordt gehouden in Rotterdam Ahoy is hij echter niet te bewonderen aan de zijde van Moreno De Pauw, met wie hij vorig jaar de beste was. Hij vormt ditmaal een koppel met Robbe Ghys, met wie hij dit jaar de Europese titel veroverde.

Het koppel De Ketele-Ghys is het eerste dat door wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep is vastgelegd. “We willen graag kampioenen aan de start en met De Ketele-Ghys hebben we de beste ploeg van Europa nu aan boord. We streven naar een deelnemersveld met kampioenstruien, aangevuld met sterke WorldTour-renners en echte zesdaagsespecialisten”, zegt Schep.

Ook een thuisrijder zal zijn langverwachte debuut maken in het hoofdprogramma. Maikel Zijlaard, neef van wedstrijdleider Michael Zijlaard, krijgt namelijk de kans om zich te bewijzen aan de zijde van de ervaren Nick Stöpler. “Met het koersinzicht van routinier Stöpler heeft hij een uitermate geschikte ploegmaat om op technisch en tactisch vlak het nodige bij te leren.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
20 september 2018 10:33
Vond het andere 1000x mooier
20 september 2018 10:34
"Worn by the world’s best!"
Maar dan wel thuis op de bank voor de TV.

Edit: Dat staat ook nergens
    20 september 2018 14:28
    @redactie, Niet letterlijk, maar het gebruik van "klassiek" en "modern" impliceert dat "outfit" onzijdig is. Het is echter "de outfit" en het hoort dus ook "een klassieke outfit" te zijn, niet "een klassiek outfit". Je hebt het ook niet over een klassiek auto.
20 september 2018 10:47
Vervang GBR door PRK en zet een sterretje in de rode band en je rijdt zo voor Noord Korea. Ik hoop dat ze er zelf blij mee zijn.
20 september 2018 12:21
edit wf: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten
20 september 2018 12:29
Niet om aan te gluren.
20 september 2018 13:17
Niet heel lelijk maar ook niet erg bijzonder.Staat ‘God save the Queen’ nog ergens op een mouwtje ofzo?
Hinderlijk gemonteerd filmpje, in elkaar geflanst door iemand die denkt dat het lekker hip is details in sneltreinvaart te tonen. Brugklasniveau.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.