Britse multimiljardair in beeld als nieuwe hoofdsponsor Team Sky

vrijdag 15 maart 2019 om 12:30

Team Sky - Foto: Cor Vos

Dave Brailsford zoekt nog altijd naar een nieuwe geldschieter nadat mediabedrijf Sky eind vorig jaar aangaf er aan het einde van dit jaar mee te zullen stoppen als hoofdsponsor van zijn wielerploeg. Volgens diverse media is de zoektocht echter bijna ten einde. Onder meer The Times noemt Jim Ratcliffe als belangrijkste gegadigde om het stokje van Sky over te nemen.


Ratcliffe is een vermogend man. Als oprichter en hoogste baas bij chemieconcern Ineos mag hij zich de rijkste man van het Verenigd Koninkrijk noemen. Zijn vermogen wordt geschat op 21 miljard Britse pond.

Zelf is Ratcliffe, die resideert in Monaco, regelmatig op de racefiets te vinden. Ook met andere sporten heeft de steenrijke Brit wel wat: zo sponsorde hij onder meer een zeilteam en vorig jaar heeft hij volgens The Times nog geprobeerd om voetbalclub Chelsea te kopen.

Eerder was ook het Colombiaanse oliebedrijf Ecopetrol in beeld als nieuwe hoofdsponsor van Team Sky, maar deze deal is intussen afgeketst. Ploegleider Matteo Tosatto kondigde onlangs aan dat Team Sky voor de start van de Giro d’Italia openbaart wie de nieuwe hoofdsponsor wordt.


Update 15 maart, 12.30 uur

Als we Cyclingnews mogen geloven, dan zal Team Sky volgend seizoen verder gaan onder de naam Team Ineos. Het chemieconcern – onder leiding van de zeer vermogende Ratcliff – zou de voorbije weken al diverse gesprekken hebben gevoerd met de Britse sterrenformatie.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.