Britse Parkinson naar vrouwenploeg Lotto Soudal
foto: Cor Vos
zondag 17 november 2019 om 18:00

Britse Parkinson naar vrouwenploeg Lotto Soudal

Lotto Soudal Ladies heeft zich versterkt met Abby-Mae Parkinson. De in Frankrijk wonende Britse komt over van Drops, een Britse ploeg. Daar reed Parkinson de afgelopen drie seizoenen.

De 22-jarige renster mikt volgend seizoen op de klassiekers. Om daar goed in vorm te zijn, rijdt ze deze winter mee in de Superprestige veldrijden. “Ik sta te popelen om aan dit nieuwe avontuur te beginnen. Lotto Soudal is zo een grote ploeg en rijden voor dit team zal me veel kansen geven. Ik kijk ernaar uit om volgend jaar te koersen in mijn nieuwe shirt en mijn ploeggenotes te helpen”, zegt Parkinson.

Klassiekers en sprinttrein
“Zelf ben ik een klassiek type renster”, zegt ze. “Ik kom van Yorkshire, dus ik ben slecht weer gewoon en ik koers graag in slechte weersomstandigheden. De Ronde van Vlaanderen en Strade Bianche zijn mijn favoriete wedstrijden.”

Naast de klassiekers, wil Parkinson zich ook ontwikkelen als onderdeel van een sprinttrein. “Ik heb nog nooit deel uitgemaakt van een echte trein, maar ik wil daar graag aan werken volgend seizoen en Lotte Kopecky en de andere snelle rensters bijstaan. Ik hoop eigen kansen te krijgen in kleinere wedstrijden, waar ik agressief kan koersen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.