Britse ploeggenoot van Quintana rijdt Tour de Yorkshire in zijn eentje
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 14 mei 2020 om 08:28

Britse ploeggenoot van Quintana rijdt Tour de Yorkshire in zijn eentje

Connor Swift heeft besloten om deze week in zijn eentje het parcours van de Tour de Yorkshire af te werken. De Britse coureur van Arkéa-Samsic reed woensdag de eigenlijke openingsetappe van Beverly naar Redcar. Hem wachten nog drie etappes.

Swift, die halverwege het vorige seizoen de overstap maakte naar het Franse Arkéa-Samsic, komt uit het graafschap South Yorkshire en heeft tijdens de huidige coronacrisis tijd over. Hij volgt vier dagen lang het complete traject van de rittenkoers door zijn eigen streek. Zijn ervaringen deelt hij op social media.

De tweede etappe, die Swift vandaag (donderdag) afwerkt, is 124 kilometer lang en leidt hem van Skipton naar Leyburn. Vrijdag vertrekt hij voor een rit van 134 kilometer van Barnsley naar Huddersfield, gevolgd door de slotrit van Halifax naar Leeds van 177 kilometer op zaterdag.

Vanwege het coronavirus werd ook de Tour de Yorkshire geschrapt van de wielerkalender. De vierdaagse koers zou eigenlijk van 30 april-3 mei verreden worden. Chris Lawless blijft de laatste winnaar van de door de ASO georganiseerde wedstrijd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.