Britse selectie voor WK veldrijden bekend, Pidcock en Bäckstedt blikvangers
Tom Pidcock - foto: Cor Vos
maandag 17 januari 2022 om 16:13

Britse selectie voor WK veldrijden bekend, Pidcock en Bäckstedt blikvangers

De Britse selectie voor het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville is bekendgemaakt. British Cycling stuurt een afvaardiging van tien crossers naar de Verenigde-Staten. Tom Pidcock en Zoe Bäckstedt zijn de grootste blikvangers in de selectie.

Pidcock hoopt over iets minder dan twee weken een gooi te doen naar de wereldtitel bij de profs. De sportieve duizendpoot is, na het afhaken van Mathieu van der Poel en Wout van Aert, misschien wel de topfavoriet om de regenboogtrui te veroveren. Pidcock liet de laatste weken al fraaie dingen zien in het veld. Zo won hij de Wereldbekers van Rucphen en Hulst en eindigde hij in topcrossen als die van Baal en Herentals op het podium.

Ben Turner en Thomas Mein mogen zich ook opmaken voor de cross bij de elitemannen. De voor INEOS Grenadiers uitkomende Turner reed deze winter maar een handvol crossen, maar boekte in de schaduw van de toppers wel progressie. Zo werd hij keurig zesde in de ploetercross van Baal. Mein reed sinds oktober bijna een geheel Vlaams programma tussen alle toppers. Zo wist hij in de Ethias Cross van Essen een zevende plaats te behalen.

In de wedstrijd voor de elitevrouwen mag Anna Kay de Britse eer verdedigen. Als we kijken naar de overige categorieën, dan zien we nog medaillekansen voor de talentvolle Cameron Mason in de U23-categorie. We mogen ook het nodige verwachten van Harriet Harnden (U23-vrouwen) en Nathan Smith bij de juniorenmannen. Verder is het de vraag of Zoe Bäckstedt, de torenhoge favoriete voor de wereldtitel bij de juniorenvrouwen, haar status kan waarmaken.

Zoe Bäckstedt gaat voor goud in de juniorencategorie – foto: Cor Vos

Selectie van flag-gb Groot-Brittannië voor WK veldrijden 2022 (29-30 januari)
Mannen elite
flag-gb Tom Pidcock
flag-gb Ben Turner
flag-gb Thomas Mein

Vrouwen elite
flag-gb Anna Kay

U23-mannen
flag-gb Joe Blackmore
flag-gb Cameron Mason

U23-vrouwen
flag-gb Harriet Harnden

Junior-mannen
flag-gb Nathan Smith

Junior-vrouwen
flag-gb Zoe Bäckstedt
flag-gb Ella Maclean-Howell

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.