Britse wegkampioenschappen gaan niet door

vrijdag 3 juli 2020 om 16:18
Britse wegkampioenschappen gaan niet door

Brits kampioen Ben Swift in de Omloop Het Nieuwsblad - foto: Cor Vos (archief)

Dit jaar wordt er geen Brits kampioen op de weg en op de tijdrit gekroond. Wielerbond British Cycling heeft besloten om dit najaar geen kampioenschappen te organiseren, als gevolg van de coronamaatregelen.

Momenteel geldt er nog een verbod op het organiseren van wielerkoersen. Dat loopt nog door tot 1 september. De bond heeft in overleg met de ploegen en lokale organisatoren aangegeven om geen enkele titelstrijd die dit voorjaar of deze zomer zou worden gehouden, te verplaatsen.

Naast het Britse kampioenschap op de weg, gaat er ook een streep door de mountainbike-, BMX- en cycle speedway-kampioenschappen van 2020. De wielerbond hoopt dat er eind 2020 of begin 2021 wel kampioenen uitgeroepen kunnen worden in het veldrijden en het baanwielrennen.

De UCI liet eerder al weten dat huidige kampioenen hun trui mogen dragen tot het volgende kampioenschap: goed nieuws voor Ben Swift, Alex Dowsett en dubbel-kampioene Alice Barnes. British Cycling-directeur Rod Findlay geeft aan dat de organisaties van 2020 volgend jaar een nieuwe kans krijgen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.