Ronde van Vlaanderen niet in gevaar voor Oliver Naesen
Oliver Naesen - foto: Cor Vos
donderdag 4 april 2019 om 18:50

Ronde van Vlaanderen niet in gevaar voor Oliver Naesen

Update Flinke kopzorgen voor Oliver Naesen in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen. De klassiekerrenner heeft last van bronchitis. Dit laat Naesen weten aan TV Oost Nieuws. Deelname aan de Ronde komt echter niet in gevaar.

De ex-kampioen van België heeft intussen een antibioticakuur opgestart in de hoop dat hij zondag gewoon in actie kan komen. “Ik moet nu vooral gezond blijven en ervoor zorgen dat dit niet helemaal doorbreekt”, zei hij gisteren na afloop van Dwars door Vlaanderen al tegen WielerFlits.

Over de mogelijke oorzaak reageerde Naesen met een kwinkslag: “Misschien een gevolg van die champagnedouche op het podium…” Naesen demonstreerde de afgelopen weken hoogvorm met onder meer een tweede plaats in Milaan-San Remo en een derde plek in Gent-Wevelgem. Woensdag werd hij negentiende in Dwars door Vlaanderen.

Gewoon kopman in Vlaanderen
Volgens zijn ploeg is er echter geen reden tot paniek. “Oliver heeft inderdaad last van bronchitis, maar hij kan gewoon deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen”, zo laat het team weten. Naesen zal vrijdag ‘gewoon’ met de ploeg het parcours van de Ronde verkennen.

De West-Vlaming krijgt zondag assistentie van Stijn Vandenbergh, Gediminas Bagdonas, Julien Duval, Silvan Dillier, Nico Denz en Dorian Godon.

Dit bericht bekijken op Instagram

All out, All day! Champagne showers in the end 🥉 @gentwevelgemofficial

Een bericht gedeeld door Oliver Naesen (@olivernaesen) op

Selectie flag-fr AG2R La Mondiale voor flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-lt Gediminas Bagdonas
flag-de Nico Denz
flag-ch Silvan Dillier
flag-fr Julien Duval
flag-fr Dorian Godon
flag-be Oliver Naesen
flag-be Stijn Vandenbergh

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.