Bronchitis houdt Nacer Bouhanni uit Milaan-San Remo
foto: LaPresse - Fabio Ferrari
dinsdag 13 maart 2018 om 12:58

Bronchitis houdt Nacer Bouhanni uit Milaan-San Remo

Nacer Bouhanni moet zaterdag verstek laten gaan voor Milaan-San Remo. De 27-jarige Fransman is niet voldoende hersteld van de bronchitis die hem ook al voortijdig deed opgeven in Parijs-Nice. Dat meldt zijn ploeg Cofidis.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De Italiaanse klassieker vormde, net als in de voorbije seizoenen, het eerste hoofddoel voor Bouhanni. De sprinter eindigde de afgelopen edities van La Primavera steevast in de top tien. Bij zijn eerste deelname in 2015 eindigde hij op de zesde plaats en in 2016 viel hij met de vierde plek nipt naast het podium. Vorig jaar was hij achtste.

Bouhanni is de tweede sprinter die Milaan-San Remo noodgedwongen aan zich voorbij moet laten gaan. Ook Fernando Gaviria mist de wedstrijd; de Colombiaan brak zijn linkerhand bij een val in de voorlaatste etappe van Tirreno-Adriatico en kan daardoor enkele weken niet fietsen.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
13 maart 2018 13:05
Bronchitis jaja. Hoe ik het begrepen heb, willen ze daar bij Cofidis af van Bouhanni en ligt hij niet zo goed in de groep daar. Vandaar dat van te voren ook al bekend was dat LaPorte zou sprinten in MilanSanRemo. Had helemaal niets met de ziekte van Bouhanni te maken.
Sterker nog, Laporte gaat top 5 rijden.
13 maart 2018 13:17
@mario
Bron?
13 maart 2018 13:18
@MM
Laporte top 5? Ik zie niet in welk scenario.
13 maart 2018 13:33
@WernerFranke
https://www.youtube.com/watch?v=IXzymu3liGM
13 maart 2018 15:16
Volledig andere aankomst in een ander, zwakker deelnemersveld

Om te reageren moet je ingelogd zijn.