Brons voor Evenepoel op EK tijdrijden: “Goed teken voor wat over tien dagen komt”
foto: Cor Vos
donderdag 9 september 2021 om 18:22

Brons voor Evenepoel op EK tijdrijden: “Goed teken voor wat over tien dagen komt”

Een tweede Europese tijdrittitel bleek net iets te hoog gegrepen, maar Remco Evenepoel veroverde vandaag wel een bronzen medaille op het EK tijdrijden. De Belg finishte niet ver achter winnaar Stefan Küng en Filippo Ganna en kon daar na afloop wel mee leven.

Derde, meer zat er niet in voor Evenepoel in en rond industriestad Trento. De Belg was aan het eerste tussenpunt nog volop in de race voor de Europese titel, maar moest in de finale toch wel wat tijd prijsgeven op eerst Ganna en later Küng. Het verschil tussen de Zwitser en Evenepoel bleek uiteindelijk vijftien seconden. “Als je ergens start met ambities, dan ga je altijd voor goud”, begint Evenepoel in gesprek met Sporza.

“Hopelijk volgt volgende week het goud”
“Maar zoals ik vooraf al had voorspeld, waren Küng en Ganna de te kloppen mannen. Zeker op zo’n parcours. Dus ik ben heel blij dat ik bij hen in de buurt kwam. Dit is een goed teken voor de WK-tijdrit, op een afstand die me normaal beter ligt.” Het parcours in Italië was biljartvlak en dus op maat van powerhouses als Ganna en Küng. “In het tweede deel was het wind mee en dan vangen zulke mannen meer wind door hun grotere oppervlakte.”

“Maar dat zijn geen excuses natuurlijk. Ik heb het maximale gegeven, de voorbereiding was heel goed en dit is een goed teken voor wat over tien dagen komt. Het is altijd leuk om goed te presteren op een parcours dat me niet goed ligt. Het is dit seizoen al mijn tweede medaille (Evenepoel veroverde ook al zilver op het BK tijdrijden, red.) op een tijdritkampioenschap, maar het is nog niet de juiste. Hopelijk volgt volgende week het goud”, is Evenepoel ambitieus.

RIDE Magazine