Brons voor Shari Bossuyt en Katrijn De Clercq op slotdag EK baan
Bossuyt en De Clercq op archiefbeeld - foto: Cor Vos
dinsdag 19 juli 2022 om 22:00

Brons voor Shari Bossuyt en Katrijn De Clercq op slotdag EK baan

Shari Bossuyt en Katrijn De Clercq zijn op de laatste dag van het EK baanwielrennen voor junioren en beloften naar de bronzen medaille in de koppelkoers gereden. Het Belgische koppel moest zijn meerdere erkennen in Italië en Groot-Brittannië.

Bossuyt (21) en de één jaar jongere De Clercq haalden in de koppelkoers voor beloftes 28 punten. Daarmee moesten zij het Italiaanse koppel Matilde Vitillo-Silvia Zanardi (36 punten) en het Britse duo Eluned King en Sophie Lewis (31) boven zich dulden. Het was alweer de derde medaille voor Bossuyt, prof bij Canyon-SRAM; ze won al goud in de afvalling en het omnium. Voor De Clercq, op de weg actief voor Lotto Soudal, was het haar eerste eremetaal van dit EK.

In de koppelkoers voor belofte-mannen grepen Noah Vandenbranden en Gianluca Pollefliet net naast de medailles. Het Belgische koppel raapte onderweg zeventien punten op, goed voor de vierde positie achter Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland. Bij de junior-vrouwen eindigden Hélène Hesters, zus van Jules Hesters, en Febe Jooris net wèl op het podium. Het Belgische duo bleef Italië en Frankrijk met één punt voor en haalde brons.

Jasper Bertels en Milan Van den Hauten eindigden in de koppelkoers voor junior-mannen op de zevende plaats. België sloot het EK baanwielrennen in het Portugese Anadia af met negen keer eremetaal: drie keer goud, twee keer zilver en vier keer brons.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.