‘Bronzen’ Evenepoel: “Dit had ik zeker niet durven dromen”
foto: Cor Vos
donderdag 27 juni 2019 om 19:17

‘Bronzen’ Evenepoel: “Dit had ik zeker niet durven dromen”

Remco Evenepoel wist dan wel niet nationaal kampioen tijdrijden te worden, de jonge renner van Deceuninck-Quick-Step kreeg op het podium de bronzen medaille omgehangen. “En dat had ik niet durven dromen. Ik was hier vooral om ervaring op te doen”, zo liet hij na afloop weten aan Sporza.

Evenepoel moest uiteindelijk 38 seconden toegeven op de nieuwe kampioen Wout van Aert. “Ik had al een vermoeden dat Wout en Yves (Lampaert, red.) heel sterk zouden zijn, maar ik denk dat ik goed heb gepresteerd. Die mannen zijn een trapje te hoog. Misschien nog wel vier of vijf trappen”, aldus Evenepoel.

“Ik was hier vooral om ervaring op te doen, maar ook om mezelf te testen.” De 19-jarige renner zal normaal gesproken nog voldoende kansen krijgen om nationaal kampioen te worden. “Maar het zal wel heel moeilijk worden om die twee te kloppen in een tijdrit. Zeg nooit nooit, maar ik ben als ronderenner wel veel lichter.”

“Ik heb het nergens laten liggen”
Op de persconferentie keek Evenepoel nogmaals terug op zijn kampioenschap. “Het was de eerste keer dat ik langer dan 25 minuten moest tijdrijden. Je ziet dat Wout aan het einde nog extreem kan versnellen. Dat kan ik op dit moment nog niet. Maar ik heb het nergens laten liggen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.