Bruno Armirail is Kévin Vauquelin nipt de baas op Frans kampioenschap tijdrijden
foto: Cor Vos
donderdag 20 juni 2024 om 17:23

Bruno Armirail is Kévin Vauquelin nipt de baas op Frans kampioenschap tijdrijden

Bruno Armirail heeft zich tot Frans kampioen tijdrijden gekroond. De renner van Decathlon AG2R versloeg Kévin Vauquelin met drie seconden. Thibault Guernalec eindigde op meer dan een minuut als derde.

Het Frans kampioenschap tijdrijden vond dit jaar plaats in Normandië, nabij de Mont Saint-Michel. Tussen Pontorson en Saint-Martin-de-Landelles was een parcours van 35,2 kilometer uitgetekend. Clubrenner Corentin Ermenault (Team Bricquebec Cotentin) legde deze route af in iets meer dan 46 minuten en voerde met die tijd een tijdlang de tabellen aan. Baptiste Gillet (Arkéa – B&B Hôtels Continentale) loste hem af als leider en vervolgens mocht Samuel Leroux in de hot seat plaatsnemen.

Heel lang mocht de renner van Van Rysel – Roubaix niet genieten van de koppositie. Kévin Vauquelin kwam namelijk niet veel later binnen en hij deed meer dan anderhalve minuut beter dan Leroux. Tal van renners, onder wie Thibault Guernalec en Benjamin Thomas, beten hun tanden stuk op de tijd van Vauquelin. Maar ondertussen noteerde Bruno Armirail wel betere tijden aan de tussenpunten. Bij het derde tussenpunt, na 29,9 kilometer, was het verschil echter wel zeer beperkt. Armirail had slechts zes seconden marge.

Armirail houdt stand
In de laatste kilometers verloor Armirail nog wat terrein, maar de renner van Decathlon AG2R hield wel stand. Hij bleef Vauquelin drie seconden voor. Er moesten nadien nog enkele renners over de streep komen, maar niemand was bij machte om Armirail nog af te troeven. De 30-jarige renner kroonde zich zo voor de tweede keer in zijn carrière tot Frans kampioen tijdrijden.

EENDAG
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.