Bruno Armirail kon zege ‘bijna aanraken’: “Een deceptie, maar ga het zeker weer proberen”
foto: Cor Vos
maandag 3 juni 2024 om 17:44

Bruno Armirail kon zege ‘bijna aanraken’: “Een deceptie, maar ga het zeker weer proberen”

Bruno Armirail zal vanavond in bed nog wel even terugdenken aan de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné. De Fransman was maandag erg dicht bij de eerste WorldTour-zege uit zijn carrière, maar werd in de laatste 200 meter alsnog gegrepen door de achtervolgers.

Armirail baalde na afloop uiteraard als een stekker, maar de renner van Decathlon AG2R stond nog wel Eurosport te woord. “Ik was echt heel dicht bij de zege. Ik kon de overwinning bijna aanraken. Ik zag echt niets meer door de mist. In de laatste kilometer had ik nog een voorsprong van een tiental seconden. Ik dacht dat het genoeg was, maar ze kwamen toch nog over me heen in de sprint.”

“Er was vandaag wel controle vanuit het peloton, maar het doel was zeker om tot het einde mee te doen. Ik had er wel vertrouwen in, maar de kopgroep was misschien net niet groot genoeg. Toch kwamen we wel ver, ondanks de tactische spelletjes.”

“Dit is natuurlijk een deceptie. Ik baal er wel van. Ik heb echt alles gegeven en was er zeer dicht bij. Maar, we moeten nu door. Het was uiteindelijk niet mijn dag”, probeert Armirail alweer vooruit te kijken naar de komende dagen. “Ik ga het zeker nog eens proberen!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.