Brussels Cycling Classic pakt uit met sterk sprintersveld
Pascal Ackermann komt naar Brussel als titelverdediger - foto: Cor Vos
dinsdag 3 september 2019 om 11:38

Brussels Cycling Classic pakt uit met sterk sprintersveld

Aanstaande zaterdag staat de Brussels Cycling Classic op het programma. Rond 11.30 uur vertrekt het peloton in het Jubelpark aan de goed 190 kilometer lange koers om te kijken wie de opvolger wordt van Pascal Ackermann. Op de voorlopige deelnemerslijst die de organisatie deelde met de buitenwereld staan heel wat grote namen, waaronder de titelverdediger en twee oud-winnaars.

De organisatie hoopt op een koninklijke sprint op de Houba de Strooperlaan. En als we de deelnemerslijst mogen geloven zou die er zomaar eens kunnen komen. Ackermann (BORA-hansgrohe) krijgt het nummer een, terwijl ook oud-winnaars Arnaud Démare (Groupama-FDJ) en André Greipel (Arkéa-Samsic) aan het vertrek staan.

De concurrentie komt onder meer van de snelle mannen bij de Belgische equipes. Lotto Soudal zet alles op kopman Caleb Ewan, terwijl Deceunick-Quick Step rekent op de sprint van Alvaro Hodeg. UAE Team Emirates zakt naar Brussel af met een snel duo: Jasper Philipsen en de Noor Alexander Kristoff. Bij Mitchelton-Scott staat Zuid-Afrikaans kampioen Daryl Impey op de lijst. Daarnaast zal klassiek renner Oliver Naesen de strijd met de snelle mannen willen aangaan namens AG2R La Mondiale.

Ook bij de Pro Continentale teams zijn er heel wat snelle mannen terug te vinden. Belgisch kampioen Tim Merlier komt naar Brussel voor Corendon-Circus. Bij Sport Vlaanderen-Baloise brengen ze Amaury Capiot aan de start. Cofidis rekent dan weer op Christophe Laporte en Timothy Dupont mag voor Wanty-Gobert Cycling Team z’n snelle benen tonen. Het Franse Vital Concept-B&B Hotels brengt onder meer Kris Boeckmans en de Fransman Bryan Coquard aan de start, terwijl bij Total Direct Energie de Italiaan Niccolò Bonifazio wordt uitgespeeld. Binnen die formatie is het tevens uitkijken naar Niki Terpstra.

Zaterdagmiddag weten we rond 16.00 uur wie Pascal Ackermann opvolgt als winnaar van de Brussels Cycling Classic.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.