Brussels Cycling Classic prooi voor André Greipel
zaterdag 7 september 2013 om 16:25

Brussels Cycling Classic prooi voor André Greipel

André Greipel

foto: Sirotti

André Greipel heeft het ploegwerk van Lotto-Belisol afgerond in de Brussels Cycling Classic. De 31-jarige Duitser klopte zijn landgenoot John Degenkolb (Argos-Shimano) en Nacer Bouhanni (FDJ.fr) in de massasprint van de voormalige Parijs-Brussel.

De blikvangers aan de start van de Brussels Cycling Classic waren Alberto Contador en Thomas Voeckler. Beide klimmers toonden zich in de aanvangsfase, maar konden geen plaats in de vroege vlucht van de dag veroveren. Julien Vermote, Jonathan Castroviejo, Bjorn Thurau, Florent Barle, Laurens De Vreese en Koen Barbe slaagden daar wel in, en reden maximaal zes minuten voor het peloton uit.

In de heuvelzone ging het tempo in het peloton – onder impuls van Lotto-Belisol – flink de hoogte in. De renners van Vacansoleil-DCM en Belkin toonden zich op de hellingen bijzonder attractief, maar Lotto-Belisol bleef het tempo onderhouden en zorgde ervoor dat de voorsprong van de kopgroep gereduceerd werd tot anderhalve minuut.

Wanneer ook Argos-Shimano en FDJ.fr een handje toestaken, werden de leiders op tien kilometer van de streep gegrepen. Dit belette Lars Boom echter niet om in de bochtige slotfase het peloton nog proberen te verrassen. Zijn poging kende geen succes, dus moest er gesprint worden voor de overwinning. Topfavoriet André Greipel zat slecht geplaatst, maar zette de spurt van ver in. Niemand wist nog over ‘Gorilla’ heen te komen.

Brussels Cycling Classic 2013 (1.HC)
1. André Greipel (Duitsland/Lotto-Belisol)
2. John Degenkolb (Duitsland/Argos-Shimano) z.t.
3. Nacer Bouhanni (Frankrijk/FDJ.fr)
4. Alexander Kristoff (Noorwegen/Katusha Team)
5. Davide Cimolai (Italië/Lampre-Merida)
6. Gerald Ciolek (Duitsland/MTN-Qhubeka)
7. Danny van Poppel (Nederland/Vacansoleil-DCM)
8. Nikolas Maes (België/Omega Pharma-Quickstep)
9. Kevin Reza (Frankrijk/Team Europcar)
10. Samuel Dumoulin (Frankrijk/AG2R La Mondiale)
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.