Bruyneel: “Armstrong en Contador zijn onschuldig”
maandag 24 januari 2011 om 18:24

Bruyneel: “Armstrong en Contador zijn onschuldig”

Johan Bruyneel is ervan overtuigd dat zijn (oud-)renners Lance Armstrong en Alberto Contador onschuldig zijn. Dat vertelde de manager van Team RadioShack aan de Spaanse sportkrant Marca. Tegen beide renners loopt momenteel een dopingzonderzoek. Met zowel de Amerikaan als de Spanjaard won Bruyneel als ploegleider meerdere malen de Tour de France.

Volgens Bruyneel is de reportage over Armstrong in Sports Illustrated oude wijn in nieuwe zakken. “De verhalen zijn niet nieuw. In de journalistiek zijn er die nieuws maken van oude verhalen en deze steeds opnieuw opschrijven. Het is meer van hetzelfde en wij besteden er niet te veel aandacht aan,” aldus Bruyneel. “Alle beschuldigingen tegen Lance doen ons niets meer. We laten er de mooie momenten niet door verpesten.”

Daarnaast denkt hij dat de in zwaar weer verkerende Alberto Contador de waarheid spreekt. “Ik ben er zeker van dat hij onschuldig is. Dit is al eerder voorgekomen met andere renners. Hoewel de situatie gecompliceerd is geven de regels van het WADA aan dat je zelf verantwoordelijk bent voor wat er in jouw lichaam gaat. Het zou ontzettend unfair zijn om hem te straffen, maar van wat ik gehoord heb, heb ik begrepen dat hij doorgaat tot zijn naam gezuiverd is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.