Alpecin-Fenix in Ronde van Polen, Bryan Alaphilippe stopt
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 1 april 2021 om 13:42

Alpecin-Fenix in Ronde van Polen, Bryan Alaphilippe stopt

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Bryan Alaphilippe en Alpecin-Fenix.

Update – Alpecin-Fenix debuteert in Ronde van Polen

De organisatie van de Ronde van Polen heeft de komst van Alpecin-Fenix bevestigd. Het wordt voor het Belgische ProTeam de eerste deelname aan de WorldTour-rittenkoers. Alpecin-Fenix was in 2020 het beste ProTeam en kreeg daardoor zeker een uitnodiging voor de Ronde van Polen. Die accepteert de ploeg dus.

“We kijken uit naar onze eerste deelname in de Ronde van Polen”, zegt het management van Alpecin-Fenix. “Het is altijd een uitdagende wedstrijd met een sterk deelnemersveld. We zullen zeker een sterke ploeg sturen en hopen op goede resultaten. We rijden niet vaak in Polen, maar het is een land dat een variëteit aan terrein en locaties biedt. Het past perfect voor het wielrennen.”

Eerder kreeg ook Gazprom-Rusvelo al een wildcard voor de Ronde van Polen.


Bryan Alaphilippe (25) zet punt achter carrière

Bryan Alaphilippe, de jongere broer van wereldkampioen Julian Alaphilippe, heeft zijn wielercarrière beëindigd. De 25-jarige Fransman reed sinds het begin van dit seizoen voor de amateurploeg van Team U Nantes Atlantique.

Alaphilippe geeft de voorkeur aan een maatschappelijke carrière. Hij gaat aan de slag bij het sportkledingmerk Ekoi, waar hij manager wordt van een sportwinkel in de zuidelijke badplaats Fréjus.

De jongere broer van de wereldkampioen kwam vier seizoenen uit op continentaal niveau. Van 2015 tot en met 2017 koerste Alaphilippe voor Armée de Terre en vorig seizoen was hij actief voor St. Michel-Auber 93. Zijn enige profoverwinning behaalde hij in 2017 in de derde etappe van de Ronde van Portugal (UCI 2.1). Ook won hij in 2019 een ritzege in de Ronde de l’Oise (UCI 2.2).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.