Bryan Coquard boekt grootste zege uit carrière: “Ik ben al zo vaak tweede geweest”
Blijdschap bij Coquard en zijn ploeggenoot - foto: Cor Vos
maandag 10 juni 2024 om 17:35

Bryan Coquard boekt grootste zege uit carrière: “Ik ben al zo vaak tweede geweest”

Bryan Coquard boekte maandag in de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland zijn 52ste profoverwinning, maar zegevieren in de WorldTour: dat doet de Fransman niet zo vaak. Sterker, de 32-jarige renner van Cofidis pakte vandaag pas zijn tweede zege op het allerhoogste niveau.

En dus is het niet zo gek dat Coquard zijn triomf in de Ronde van Zwitserland omschrijft als “de grootste zege uit mijn carrière.” Hij rekende in Regensdorf af met Michael Matthews en Arnaud De Lie, na een verraderlijke finale. “Het was een lastige rit, met een pittig klimmetje aan het einde”, doelt de ritwinnaar in het flashinterview op de Regensberg (2,2 km aan 7,7%), met de top op goed tien kilometer van de finish.

“Ik kreeg vandaag een mooie kans, aangezien de rit eindigde in een sprint met een wat kleinere groep. Ik ben een goede sprinter, maar tegen de echte topsprinters is het een lastig verhaal. Vandaag verliep alles naar wens. Ik reed de perfecte finale en heb ook een perfecte sprint gereden.”

De aanhouder wint
En zo boekte Coquard weer eens een zege op WordTour-niveau, na een etappe in de Tour Down Under pas de tweede overwinning op het allerhoogste niveau. “Ik ben al zo vaak als tweede gefinisht, bijvoorbeeld in de Tour de France. Ik strandde in Limoges eens op millimeters van Marcel Kittel.”

“Ik ben dan ook erg blij met deze overwinning. Het is echt geweldig. Ik verbleef de voorbije drie weken op hoogte in functie van de Tour de France (29 juni-21 juli, red.). Het is mooi dat het nu al zijn vruchten afwerpt”, is Coquard uiteraard dolgelukkig met zijn eerste zege van 2024.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.