Bryan Coquard breekt schouderblad bij val op training
Foto: Sirotti
dinsdag 16 februari 2016 om 15:40

Bryan Coquard breekt schouderblad bij val op training

De Franse sprinter Bryan Coquard heeft bij een val op de training zijn rechter schouderblad gebroken. Dat heeft zijn ploeg Direct Energie laten weten. Het incident gebeurde in Spanje, waar Coquard vanaf morgen de Ruta del Sol zou rijden. Door die rittenkoers moet hij nu uiteraard een streep zetten. Ook zijn deelname aan Parijs-Nice is volgens zijn ploeg zeer onzeker.

Coquard was dinsdag tijdens slechte weersomstandigheden samen met zijn ploeggenoten Sylvain Chavanel en Alexandre Pichot aan het trainen. Op het moment dat een vrachtwagen rakelings passeerde, ontstond er een ‘pull-factor’ en smakte Coquard tegen de grond. In het ziekenhuis bleek de ernst van de blessure.

Direct Energie hoopt snel meer te kunnen zeggen over de hersteltijd. “Na het bezoek morgen van de chirurg zullen we meer weten”, staat in een persverklaring. “Bryan blijft zeer optimistisch en houdt zijn gebruikelijke glimlach. We wensen hem een spoedig herstel.”

Coquard was goed aan het seizoen begonnen. De 23-jarige Fransman boekte twee ritzeges in de Etoile de Bessèges.

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
16 februari 2016 15:46
%&#&@%$
Daar gaat de mooie seizoensstart van Direct Energie. Had goede hoop op nog meer overwinningen deze week...
Hopelijk is het niet heel ernstig :(
16 februari 2016 15:58
@r525
Wat begrijp je niet aan: "Zijn ploeg Direct Energie (...) meldt op de website dat het letsel ‘helaas vrij ernstig’ lijkt"?
16 februari 2016 16:02
@coldeportes

Want bij Direct Energie zijn ze natuurlijk allemaal medisch specialist en weten ze 100% zeker dat alle kwetsuren 'vrij ernstig zin'. En 'hopen' en daadwerkelijk zijn is nogal een verschil. Nogal rare reactie dus.
16 februari 2016 16:17
@Coldeportes
Wat begrijp je niet aan "hopelijk niet heel ernstig" als ze zeggen dat het "vrij ernstig lijkt"?
Het kan toch vrij ernstig lijken, maar uiteindelijk niet heel erg ernstig blijken? Wat voor een reactie is dat nu?
16 februari 2016 16:26
In elk geval hoop ik ook dat het achteraf blijkt mee te vallen en dat hij ook niet te veel van zijn seizoen moet missen. Wachten op verder nieuws dan maar...
16 februari 2016 16:30
@ coldeportes
"Vrij ernstig" is een nogal subjectief begrip in deze.
Als de ploeg er zo over spreekt vind ik het meevallen als hij "slechts" een sleutelbeen heeft gebroken en niet zijn been op drie plaatsen.
Verder sluit ik me aan bij de rest, vind een reactie met zo'n negatieve toon niet echt nodig...
16 februari 2016 16:36
Ik sluit me aan bij Coldeportes. Het staat er toch duidelijk zwart op wit? En dan zon reacties krijgen,das tenenkrommend en hoort niet. Maar bon ik hoop "dat het niet te lang heel ernstig is"
16 februari 2016 16:45
ach ach ach jongens, die arme jongen heeft het ongelukkig geformuleerd of heeft even over het betreffende zinnetje heen gelezen. Wat kunnen we met z'n allen altijd lekker emotioneel reageren onder een dergelijk bericht.

Op dezelfde manier 'stoor' ik mij dan weer aan de 'hoop dat hij niet veel van het seizoen hoeft te missen'. In een dergelijk geval zal het aan m'n bips oxideren hoeveel hij wel of niet moet missen. Wat belangrijk is, is hoe het met die jongen is. Dat, en alleen dat.
16 februari 2016 16:49
Quote:
ik hoop “dat het niet te lang heel ernstig is

Je hoopt dat het even heel ernstig is? Terwijl er nu 'zwart op wit' gesproken wordt over letsel dat vrij ernstig lijkt..
16 februari 2016 16:58
Wat een discussie weer, en dat terwijl in het bericht van de ploeg niet eens wordt gesproken over "vrij ernstig". Hopelijk komt er snel meer duidelijkheid over wat er precies aan de hand is. Sterkte in ieder geval aan Coquard, alweer het zoveelste trainingsritje in Spanje dat in het ziekenhuis eindigt.
16 februari 2016 17:08
@Josi

Ze zouden dat Spanje gewoon eens af moeten schaffen ;)
16 februari 2016 17:17
@nasibal, Een simpel maar doeltreffend plan! Zeker het overwegen waard.
16 februari 2016 17:23
Edit redactie: Bedankt. Het is aangepast.
16 februari 2016 17:27
Dimension Data moet Direct Energie zijn ;)
Hopen dat hij goed hersteld.
16 februari 2016 17:57
Dus toch niet heel ernstig.. Behalve misschien sportief gezien.
16 februari 2016 18:28
Heel erg vervelend, net nu hij misschien die stap kon maken. Geluk bij een ongeluk is dat hij zich toch al niet had geplaatst voor de OS op de baan, was erg zuur geweest als hij dat nu zou missen omdat hij het WK mist.
16 februari 2016 18:34
Verdulleme, weer een fantastisch renner uit de roulatie.

@nasibal Laat het nu net zo zijn dat wanneer je iemand toewenst spoedig weer aan het seizoen te kunnen deelnemen het inherent is aan die wens dat het met zelf ook snel weer beter gaat.
16 februari 2016 19:02
Dus eerst gewond, dan een sleutelbeek en nu een schouderblad?
16 februari 2016 21:47
@DerEffe

Andersom gaat die vlieger natuurlijk ook op. Als je hoopt dat het snel weer beter gaat met iemand, zal hij snel het seizoen weer kunnen voortzetten. Klein, maar niet onbelangrijk, verschil is dat in dit geval de persoon en zijn welzijn centraal staat. Niet de prestaties (e/of aanwezigheid) op de fiets, met het welzijn van betreffend individu als bijkomend restproduct.
16 februari 2016 21:50
@Nasibal
Als ik zeg te hopen dat hij niet te veel van het seizoen moet missen wil dat toch zeggen dat ik hoop dat hij snel weer beter wordt, niet?
Daarnaast is dat ook waar Direct Energie meteen over communiceerde toen ze zeiden dat Parijs-Nice in gedrang kwam?

In elk geval, ik wens het natuurlijk niemand toe om zwaargewond te geraken of blijvend letsel over te houden aan een val, gevallen als die van Boeckmans, Malori of Degenkolb zijn gruwelijk, maar om eerlijk te zijn, gebroken botten schat ik toch wat anders in, want welke renner heeft op het einde van zijn carrière nooit iets gebroken. Het kan dan wel cru klinken, maar dat is nu eenmaal een van de (bijna onvermijdelijke) risico's van het beroep. Wie nooit in zijn loopbaan een sleutelbeen breekt, die doet iets verkeerd, zo lijkt het soms wel...
16 februari 2016 22:07
@R525 @Leukefans @Tomrey
De ploeg zit er bovenop en heeft artsen in dienst. Die kunnen het echt wel beter inschatten dan enkele toetsenbordridders hier.

Oftewel: "Bryan Coquard breekt schouderblad bij val op training". Hadden ze het bij de ploeg dus goed ingeschat (bij hun eerste reactie) en sneed mijn reactie hout. tekst moeten lezen.
16 februari 2016 22:39
Dit gaat toch helemaal niet over de tekst lezen.....? Tuurlijk heb ik gelezen wat de ploeg zei. Dat doet er niets aan af dat ik mag hopen dat het niet heel ernstig is.
Blijkbaar heb jij het nodig een denigrerende reactie te geven, als je je daardoor beter voelt, gefeliciteerd!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.