Bryan Coquard opent zijn seizoen met winst in Bessèges
foto: Vital Concept-B&B Hotels
Koen Middendorp donderdag 7 februari 2019 om 15:45

Bryan Coquard opent zijn seizoen met winst in Bessèges

De openingsetappe van de Ster van Bessèges (2.1) is gewonnen door Bryan Coquard. De Fransman van Vital Concept-B&B Hotels versloeg in de straten van Beaucaire Sacha Modolo en Pierre Barbier. Coquard is tevens de eerste leider.

Een paar dagen na de GP la Marseillaise, was het tijd voor de openingsetappe van de Ster van Bessèges. Onder meer Bauke Mollema, Sep Vanmarcke en Coquard stonden om goed 12.00 uur aan de start in het Zuid-Franse Bellegarde, voor een 145 kilometer lange etappe naar Beaucaire. Een etappe met een verraderlijke finale.

Avonturiers worden ingerekend
Edward Planckaert, Nicolas Baldo, Juan Antonio Lopez, Marco Bernardinetti en Jan-André Freuler hadden er duidelijk zin in. Dit vijftal reed al vroeg in de etappe weg, en kreeg de zegen van het peloton. De maximale voorsprong liep op tot zes minuten, maar echt uitzicht op de ritzege hadden de vluchters nooit.

Met nog tien kilometer te gaan werden de avonturiers ingerekend, en konden we ons gaan opmaken voor een massasprint. Jérôme Cousin had echter andere plannen: de Fransman probeerde met een ultieme aanval de spurters te verrassen. Dat lukte echter niet, waardoor de rit werd beslist op (pure) snelheid.

Coquard sprint naar de zege 
Coquard bleek uiteindelijk de snelste sprinter. De 26-jarige Fransman – die een moeilijk 2018 achter de rug heeft – versloeg Modolo en Barbier. Voor Coquard’s werkgever Vital Concept-B&B Hotels is het al de derde zege van het seizoen. Eerder won Lorrenzo Manzin al twee etappes in La Tropicale Amissa Bongo.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.