Bryan Coquard: “We moeten het seizoen goed beginnen”

donderdag 7 februari 2019 om 18:22
Bryan Coquard: “We moeten het seizoen goed beginnen”

foto: Vital Concept-B&B Hotels

Vital Concept-B&B Hotels hoopt dit jaar wél te worden uitgenodigd voor de Tour de France. Wat het team daarvoor moet doen: presteren. Dat laatste deed sprintkopman Bryan Coquard, door de openingsetappe te winnen van de Ster van Bessèges. “Ik ben blij met mijn conditie”, zo vertelde hij in het flashinterview.

Coquard spurtte in Beaucaire sneller dan Sacha Modolo en Pierre Barbier. “Het was vandaag echt een kat-en-muisspel tussen de sprintersploegen”, zo kijkt de Fransman terug. “Zoals gewoonlijk aan het begin van het seizoen. De ploeg wist me in de finale echter goed af te zetten.”

Voor zijn ploeg Vital Concept-B&B Hotels is het alweer de derde zege van het seizoen. Eerder won Lorrenzo Manzin al twee etappes in La Tropicale Amissa Bongo. “We weten dat we goed aan het seizoen moeten beginnen”, aldus Coquard. “We zijn hier om ritten te winnen, maar ook om plezier te hebben.”

“Voel nu minder druk”
Coquard kende een moeizaam 2018, maar de Fransman lijkt inmiddels herboren. “Ik voel ook minder druk door het aantrekken van Pierre Rolland en Arthur Vichot.” De 32-jarige Rolland koerst deze week aan de zijde van Coquard. De klimmer finishte als 116e in Beaucaire, in dezelfde tijd als zijn land- en ploeggenoot.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.