Büchli opnieuw de beste op de Keirin, Bos verovert brons

Büchli opnieuw de beste op de Keirin, Bos verovert brons

foto: Guy Swarbrick

zondag 16 december 2018 om 07:21

Matthijs Büchli heeft in Londen opnieuw het goud veroverd op het onderdeel Keirin. De Nederlands kampioen was eerder deze maand ook al de beste tijdens de Wereldbeker van Berlijn. Hij versloeg onder meer zijn landgenoot Theo Bos, die het brons mocht ophalen.

De 26-jarige Büchli was zowel in zijn serie als in zijn halve finale een klasse apart. Hij liet in de finale eveneens zijn superioriteit zien. Hij zette zich met nog anderhalve ronde te gaan op kop, en wist vervolgens – net als in Berlijn – de tegenstand met verve achter zich te houden.

Achter Büchli was het de Maleisiër Mohd Azizulhasni Awang die het zilver wist te veroveren. Theo Bos – uitkomend voor BEAT – zorgde voor een tweede Nederlandse medaille op het onderdeel Keirin, door als derde over de streep te komen.

Succesvol seizoen 
Büchli is dit baanseizoen uitstekend op dreef. Hij won namelijk niet alleen goud in Berlijn: ook in het Britse Milton (3e) stond hij op het podium. Vrijdag veroverde hij bovendien met zijn sprintcollega’s Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland nog maar eens goud op de teamsprint.

Het podium in Londen – foto: Guy Swarbrick

Uitslag Keirin mannen
flag-nr1 flag-nl Matthijs Büchli
flag-nr2 flag-my Mohd Azizulhasni Awang
flag-nr3 flag-nl Theo Bos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.