Buchmann maakt indruk: “Ik had echt geweldige benen”
foto: Cor Vos
zondag 21 juli 2019 om 09:15

Buchmann maakt indruk: “Ik had echt geweldige benen”

In de schaduw van geletruidrager Julian Alaphilippe, Geraint Thomas en Steven Kruijswijk is Emanuel Buchmann bezig aan een uitstekende Tour. De klassementskopman van BORA-hansgrohe was op de Tourmalet een van de sterkste renners, waardoor hij nog altijd uitzicht heeft op het podium. “Ik had echt geweldige benen”, zo vertelt hij in een perscommuniqué.

De 26-jarige Duitser is niet de meest opvallende renner, maar Buchmann staat toch maar mooi vijfde in het klassement. Op de Tourmalet was hij een van de betere klimmers, maar moest hij toezien hoe Thibaut Pinot naar de overwinning reed. “Ik voelde me de hele dag sterk”, zo vertelt Buchmann.

“Ik reed zonder problemen de Col du Soulor op, maar ook op de Tourmalet zat ik lange tijd niet aan mijn limiet. Ik zat pas à bloc in de laatste twee kilometer. Terwijl sommige concurrenten aan het afzien waren, kon ik nog een keer versnellen. Ik had graag de etappe willen winnen, maar ik ben blij dat ik de favorietengroep kon uitdunnen.”

“Ik ben op de goede weg”
Buchmann staat na veertien etappes dus vijfde, maar het verschil met geletruidrager Alaphilippe is wel meer dan drie minuten. De Duitser zal vooral met een schuin oog kijken naar het podium, gezien de beperkte (56 seconden) achterstand. “Ik kijk met vertrouwen uit naar de komende bergritten. Ik ben op de goede weg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.