Buchmann vertrekt na dit seizoen bij BORA-hansgrohe: “Hij wil niet meer voor ons koersen”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 27 mei 2024 om 17:47

Buchmann vertrekt na dit seizoen bij BORA-hansgrohe: “Hij wil niet meer voor ons koersen”

Emanuel Buchmann is bezig aan zijn laatste seizoen in dienst van BORA-hansgrohe. De 31-jarige Duitse klimmer komt al sinds 2015 uit voor de Duitse formatie, maar beschikt over een aflopend contract en zal sowieso niet verlengen. “Hij wil niet meer met en voor ons koersen”, is teambaas Ralph Denk duidelijk.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Dat heeft hij niet persoonlijk tegen mij gezegd, maar heeft hij wel laten weten aan de ploegleiding”, laat Denk weten aan Eurosport Duitsland. “We willen dit echter wel zakelijk en professioneel afhandelen en dus geven we Emanuel de ruimte om dit seizoen nog wedstrijden te betwisten.”

Dat Buchmann na dit seizoen vertrekt bij BORA-hansgrohe, komt zeker niet uit de lucht vallen. Er waren al langer spanningen tussen de nummer vier van de Tour van 2019 en de Duitse formatie. De klimmer werd onlangs tot zijn eigen verbazing en onvrede buiten de selectie van de Giro d’Italia gelaten. Op Instagram uitte hij dan ook zijn frustraties.

Onvrede over niet-selectie voor Giro
“Ik kan mijn teleurstelling en frustratie niet beschrijven met betrekking tot mijn niet-selectie voor de Giro d’Italia. Ik heb me maandenlang lopen voorbereiden en plannen gemaakt richting de Giro. BORA-hansgrohe beloofde me zelfs dat ik mede-kopman zou zijn voor het klassement. De vorm was er en de trainingen verliepen goed, maar zestien dagen voor de start van de Giro kreeg ik het telefoontje met het slechte nieuws”, schetste een teleurgestelde Buchmann.

De vrouw van Emanuel Buchmann, Claudia Eder, besloot zich er op sociale media ook mee te bemoeien. Op haar X-account stelt ze dat haar man erg goed in vorm was en Buchmann al lange tijd op de shortlist stond voor de Giro. Ook zou er veel onbegrip zijn over de keuze om de nummer vier van de Tour de France 2019 thuis te laten. Ploegleider Enrico Gasparroto voelde zich daarop genoodzaakt om te reageren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.