Buchmann wil niet aan podium denken: “Het doel blijft top-10 rijden”

maandag 22 juli 2019 om 19:54

Emanuel Buchmann blijft bescheiden, ondanks dat hij zich in de Pyreneeën bij de beste klimmers van de Tour de France wist te melden. De Duitser van BORA-hansgrohe staat zesde, op 2:14 van de gele trui. “Het doel blijft top-10 rijden”, aldus de klimmer.

“Dat ziet er erg goed uit”, zegt Buchmann, die weet dat hij in de Alpen nog een sprong naar voren kan maken. “Maar een slechte dag en je verliest weer tijd, dus met een plek in de top-10 ben ik altijd nog tevreden.”

‘Als de kans komt wil ik aanvallen’
“Ik ben met een zeer goed gevoel uit de Pyreneeën gekomen. We moeten van dag tot dag bekijken. We hebben niet de ploeg om zelf wat te kunnen uitrichten, maar ik hoop dat ik eraan kan blijven hangen en als de kans komt wil ik aanvallen, zoals de laatste dagen”, vertelt de 26-jarige Duitser.

“Er is meer interesse, dat merk je wel. Veel mensen hopen ook dat ik nog klim naar het podium, dat vind ik wel prima”, aldus Buchmann, die ook veel berichtjes krijgt uit Duitsland, waar de interesse in de Tour steeds meer toeneemt met de goede prestaties van de klimmer.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.