Burgos-BH 21 dagen geschorst vanwege drie betrapte renners

vrijdag 7 december 2018 om 12:30
Burgos-BH 21 dagen geschorst vanwege drie betrapte renners

Wielerploeg Burgos-BH is door de UCI voor een periode van 21 dagen geschorst. De Spaanse ProContinentale ploeg mag tussen 16 januari en 5 februari aan geen enkel internationaal wielerevenement deelnemen. De ploeg krijgt de straf vanwege drie betrapte renners.


Volgens de reglementen van de UCI kan een ploeg bestraft worden wanneer binnen een jaar meer dan twee renners worden betrapt op doping. Bij Burgos-BH werden Ibai Salas (onregelmatigheden in het biologische paspoort, oktober 2018) en David Belda (afwijkende waardes van EPO, december 2017) al gestraft. Beide renners kregen een vierjarige schorsing. Terwijl in juli ook de Spaanse renner Igor Merino was betrapt op het gebruik van groeihormonen. Merino is met terugwerkende kracht van 13 juni 2018 tot en met 12 juni 2022 geschorst.

De 21 dagen Team Suspension die de ploeg is opgelegd door de disciplinaire commissie van de UCI komt overeen met de schorsing die het team zichzelf heeft opgelegd. Vorige maand maakte de ploeg bekend niet te zullen koersen in januari en februari. “We hebben besloten om vrijwillig onze competitieve activiteiten op te schorten voor drie weken. We willen deze periode wijden aan het voorkomen van dopinggebruik en zelfbewustzijn creëren”, liet Julio Andrés Izquierdo, algemeen directeur van het team, toen weten.

De ploeg, waar met Jetse Bol één Nederlander onder contract staat, kan in theorie op 6 februari van start gaan in de Ronde van Valencia.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.