Caicedo in de voetsporen van Carapaz: Ecuadoraan tekent voor EF Education First-Drapac
foto: Sirotti
woensdag 26 september 2018 om 09:23

Caicedo in de voetsporen van Carapaz: Ecuadoraan tekent voor EF Education First-Drapac

De WorldTour is na Richard Carapaz en Jhonatan Narváez nog een Ecuadoraan rijker. Jonathan Caicedo heeft namelijk een tweejarig contract getekend bij het Amerikaanse EF Education First-Drapac. “Dit is een nieuwe fase in mijn sportieve carrière”, zo omschrijft de 25-jarige renner zijn overstap naar de ploeg van teammanager Jonathan Vaughters.

Caicedo wist dit seizoen namens het continentale Medellin definitief door te breken. Zo eindigde hij in de Vuelta Asturias als tweede achter zijn landgenoot Carapaz. Een week later finishte Caicedo als derde in de Vuelta Ciclista Comunidad de Madrid. In augustus volgde het sportieve hoogtepunt met eindwinst in de Vuelta a Colombia.

“Mijn mooiste overwinning”, zo noemt Caicedo zijn eindzege in de Colombiaanse rittenkoers. “Het liet zien dat ik tot grootse dingen in staat ben.”

Vaughters laat weten dat zijn oog al in een vroeg stadium op Caicedo viel. “Ik begon hem te volgen na zijn doorbraak in de Vuelta Asturias. Ik raakte definitief overtuigd na zijn eindwinst in de Vuelta a Colombia. Hij kan winnen op verschillende terreinen.”

Landgenoot Carapaz – die dit jaar indruk maakte in onder meer de Giro d’Italia – blijkt een rol te hebben gespeeld in de transfer. “Ik weet niet veel van het Ecuadoraanse wielrennen, maar Carapaz – die zichzelf de grootste fan van Caicedo noemt – adviseerde me om het te doen. Ze hebben jarenlang met elkaar gekoerst.”

“Caicedo zal waarschijnlijk de Giro d’Italia rijden”
Vaughters is niet van plan om Caicedo rustig te brengen. “Hij zal komend seizoen waarschijnlijk de Giro d’Italia of de Vuelta a España rijden. Mijn idee is om hem de Giro te laten doen. Het is een goede tijdrijder en klimmer, die ook nog eens een aardige sprint in huis heeft. Ik denk dat hij kan uitgroeien tot een klassementsrenner.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
26 september 2018 09:28
Altijd maar even afwachten natuurlijk hoe het loopt, maar het nogal een gok om zo'n renner uit het continentale circuit te plukken en meteen maar de druk van een klassement op te leggen op WT-niveau (die paar goede uitslagen tegen Spaanse B-renners en Portugese brommers daargelaten). Vaughters heeft dit nota bene al een keer eerder geprobeerd met Janier Alexis Acevedo Calle waarvan ook wonderen werden verwacht die veel te hooggespannen bleken te zijn.

En off topic: heeft de Vuelta a Colombia tegenwoordig helemaal geen UCI-rating meer? Voorheen was het een 2.2 koers, maar nu komt ie niet meer op de UCI-kalender voor. Teruggezakt naar NAT-niveau?
    26 september 2018 09:34
    Klopt, vanwege de komst van Oro y Paz.
26 september 2018 11:10
"Het is een goede tijdrijder en klimmer, die ook nog eens een aardige sprint in huis heeft. Ik denk dat hij kan uitgroeien tot een klassementsrenner.”

Typisch zo'n Vaughters - aankoop bericht... Hij is goed in A en B, ik denk dat ik er een C van kan maken, misschien wel waarschijnlijk mogelijk de Tour winnen blablabla..
    26 september 2018 13:09
    Duidelijk de nieuwe eddy merckx
26 september 2018 13:08
Vroeg stadium na tweede in Europese koers met veel prof teams? Sorry maar dat is natuurlijk onzin om vroeg te noemen.
26 september 2018 14:54
Heeft Plugge al getwitterd over dit beleid?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.