Caja Rural-Seguros RGA bindt twee sterkhouders langer aan zich
Iúri Leitão won een rit in de CRO Race - foto: Cor Vos
dinsdag 24 oktober 2023 om 12:52

Caja Rural-Seguros RGA bindt twee sterkhouders langer aan zich

Iúri Leitão en Jefferson Cepeda zullen ook in 2024 uitkomen voor Caja Rural-Seguros RGA. De twee belangrijke pionnen van het Spaanse ProTeam hebben hun contract bbeide met twee jaar verlengd.

Leitão (25) komt sinds 2022 uit voor Caja Rural-Seguros RGA. In zijn debuutseizoen voor de ploeg pakte de sprinter een rit in de Ronde de l’Oise (2.2), in zijn tweede jaar deed hij er een stapje bij. Hij won in 2023 namelijk drie keer: een etappe in de CRO Race, eentje in de Tour of Hellas en het eindklassement aldaar. De Portugees is ook actief op de baan en mikt in die discipline op succes op de Olympische Spelen in Parijs. Hij is de regerend wereldkampioen Omnium.

Voor Cepeda was 2023 zijn vierde volledige seizoen voor het Spaanse team. De 27-jarige Ecuadoraan begon het jaar goed met twee zilveren plakken op de nationale kampioenschappen. Daarna bleven de echt korte klasseringen uit, al werd de klimmer nog wel tiende in de openingsrit van de Ruta del Sol en tiende in de door Sepp Kuss gewonnen Vuelta-rit naar Javalambre.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.