Caja Rural-Seguros RGA heeft eerste versterking voor 2017 beet
foto: Sirotti
woensdag 8 juni 2016 om 16:13

Caja Rural-Seguros RGA heeft eerste versterking voor 2017 beet

Caja Rural-Seguros RGA heeft haar eerste aanwinst voor 2017 gepresenteerd. De 20-jarige Jon Irisarri komt over van het opleidingsteam van de Spaanse ProContinental-ploeg. Irisarri voegt zich vanaf augustus bij het team als stagiair, waarna hij in 2017 en 2018 als renner onder contract staat.

‘Complete renner’
Bij Caja Rural-Seguros RGA zijn ze maar wat blij met hun nieuwe protegé. “Jon heeft laten zien dat hij momenteel een van de beste U23-renners van Spanje is”, stelt teammanager Juanma Hernández in een persbericht van de ploeg. “Hij is een erg complete renner. Een goede klimmer, snel aan de meet en er zit een goede kop op. Vorig seizoen liet hij zijn grote potentieel al zien, die hij dit jaar bevestigde met het winnen van enkele prestigieuze wedstrijden.” Ook Irisarri zelf is vanzelfsprekend blij met zijn eerste profcontract. “Na hard werk, vele opofferingen en de geboden mogelijkheid door Caja Rural-Seguros RGA, heb ik bereikt waar ik al vanaf mijn eerste pedaalslag van droom. Het is fantastisch om te bedenken dat ik me in 2017 aansluit bij een profploeg. Ik heb echter nog een aantal belangrijke koersen op de planning staan, waaronder het Spaans kampioenschap. Daarvoor ben ik erg gemotiveerd.”

Geen hoogvlieger
Hoewel het Spaanse team blij is met hun nieuwe renner, is Irisarri op mondiaal niveau geen topper in het beloftencircuit. De 20-jarige renner wist dit seizoen op een lager niveau in Spanje wel vier keer het zegegebaar te maken, maar daarmee is ook alles gezegd. Irisarri vertegenwoordigde Spanje dit seizoen tijdens drie koersen in de UCI Nations Cup U23, maar wist in de Ronde van Vlaanderen U23 (81ste), de ZLM Roompot Tour U23 (35ste) en de afgelopen weekend verreden Vredeskoers U23 (56ste) geen potten te breken. Vorig jaar werd hij nog wel elfde in de Ronde van Portugal voor beloften, terwijl hij dit seizoen tussen de profs twintigste werd in de door Michael Matthews gewonnen Vuelta Ciclista a la Rioja (1.1).

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
8 juni 2016 16:44
Tsja Spaanse u-23 renners zijn misschien wel het moeilijkst in te schatten van allemaal. Met mannen als Soler, Fernandez, Roson, Amezqueta, Saez, Arcas hebben ze best wel weer wat leuke talenten, maar ze breken vaak wel pas wat later door.
8 juni 2016 17:46
Moet dat joch niet terug de schoolbanken in?
8 juni 2016 17:56
Als 20-jarige zou hij natuurlijk ook nog 2 jaar als belofte kunnen rond rijden. Dat hij nog niet zo veel heeft laten zien zegt dan denk ik nog niet zo heel veel, aangezien op die leeftijd een jaar meer of minder nog best veel uit kan maken.
8 juni 2016 18:00
het is sowieso lastig te zeggen. krijgt hij een plekje voor zijn talent, of omdat iemand betaald zodat hij een plekje krijgt? dat laatste schijnt ook steeds vaker voor te komen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.