Caleb Ewan: “Deze overwinning betekent veel voor me”

zaterdag 18 mei 2019 om 17:50
Caleb Ewan: “Deze overwinning betekent veel voor me”

Caleb Ewan - foto: LaPresse

Tijdens zijn vierde poging om deze Giro een massasprint te winnen, was het eindelijk raak voor Caleb Ewan. In de straten van Pesaro klopte hij Elia Viviani en Pascal Ackermann, waardoor er bij de kleine Australiër van Lotto Soudal een last van zijn schouders viel.

“Onze vastberadenheid gaf vandaag de doorslag”, reageerde Ewan in het flashinterview na afloop. “Onze ploeg is erg toegewijd. We hebben het hier tot nu toe bijna elke dag geprobeerd. Ik ben enorm blij dat ik iets kan terug doen voor mijn ploeggenoten in de vorm van een overwinning.”

Na een zware finale besloot hij te kiezen voor een andere tactiek. “Vooraf nam ik me voor, dat ik als eerste zou aangaan wanneer ik mij goed zou voelen. Maar we moesten nog een heel eind en ik voelde mij niet geweldig. Het was een zware finale. Zwaarder dan ik vooraf had verwacht. Dus ik besloot om te wachten. Ik wist dat ik een goed eindschot in me had, dus ik besloot te wachten tot hij (Ackermann, red.) zou gaan en toen kwam ik er overheen.”

Na zijn zege overheerst de opluchting. “Ik ervaar veel druk om wedstrijden te winnen. Het is anders nu er van mij verwacht wordt dat ik ga winnen. Mijn start hier was goed, maar niet geweldig. Dat ik nu win, betekent heel veel voor me”, besluit hij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.