Caleb Ewan grijpt naast de zege: “Ik ben erg teleurgesteld”
foto: Cor Vos
zaterdag 20 maart 2021 om 17:43

Caleb Ewan grijpt naast de zege: “Ik ben erg teleurgesteld”

Caleb Ewan liet een diepe indruk achter in Milaan-San Remo. De renner van Lotto Soudal zat er niet alleen goed bij op de Poggio, Ewan kwam op de Via Roma ook nog eens heel dicht bij de zege. De Australiër werd tweede: “Ik ben erg teleurgesteld.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Al is het wel een heel goed resultaat”, nuanceert hij zijn eerdere uitspraak. “Het is een bevestiging voor mij dat ik deze wedstrijd op een dag kan winnen. Op de Poggio kreeg ik de bevestiging dat ik goed was. Voor deze wedstrijd heb ik op inspanningen en klimmen van deze duur geoefend, dus ik wist dat ik aanvallen zou kunnen volgen.”

Van kopmannen Tim Wellens, John Degenkolb, Philippe Gilbert en Ewan zat alleen laatstgenoemde in de eerste groep. “Het had fijn geweest om nog een extra renner van de ploeg in de groep te hebben, zodat hij het bij elkaar kon houden. Normaal gesproken zou ik dan de snelste zijn geweest, maar nu was het een loterij. Ik moest risico nemen. Dat heb ik ook gedaan, maar op het einde heb ik te lang gewacht.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.