Caleb Ewan: “Ik mik op zoveel mogelijk overwinningen”
foto: Cor Vos
vrijdag 5 juli 2019 om 11:38

Caleb Ewan: “Ik mik op zoveel mogelijk overwinningen”

Dylan Groenewegen is wellicht de topfavoriet voor de ritzege en de eerste gele trui in Brussel, maar de Nederlander zal dan wel moeten afrekenen met Caleb Ewan. De sprintkopman van Lotto Soudal heeft zin in zijn eerste Tour de France. “Starten in België is een geweldige manier om aan de Tour te beginnen”, zo vertelt Ewan in een persbericht.

Ewan mocht dit seizoen al zes keer de handen in de lucht steken. Zo won hij onder meer twee etappes in de Giro d’Italia. “Dat geeft me heel veel vertrouwen. De openingsetappe zal ongetwijfeld gevaarlijk worden, aangezien de klassementsrenners ook uit de gevarenzone willen blijven”, zo denkt de Australiër.

“Daarnaast zullen alle sprinters vooraan zitten, aangezien het ook een ideale kans is om de gele trui te bemachtigen.” De laatste vijfhonderd meter in Brussel lopen flink omhoog, wat in de kaart speelt van Ewan. “Er staan sterke sprinters aan het vertrek, maar ik heb veel vertrouwen”, aldus de 24-jarige renner.

Lastige finales 
De 106e editie van de Tour kent enkele lastige heuvelritten waar Ewan wel raad mee weet. “Ik tel deze Tour zes tot acht sprintkansen, afhankelijk van hoe goed ik klim. De lastige finales kunnen in mijn voordeel spelen, maar ik ben en blijf toch een sprinter voor de vlakkere aankomsten. In de Tour zijn er echte heuvelspecialisten.”

Ewan zal het in de sprints moeten opnemen tegen onder meer Groenewegen, Elia Viviani, Peter Sagan en Michael Matthews. Wat verwacht de Australiër van zijn eerste Tour? “Ik ben tevreden als ik de ronde kan beëindigen met één ritzege,  maar ik mik altijd op zoveel mogelijk overwinningen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.