Caleb Ewan kent zijn programma voor de eerste koersmaanden

vrijdag 13 januari 2023 om 11:15
Caleb Ewan kent zijn programma voor de eerste koersmaanden

foto: Cor Vos

Update

Caleb Ewan is klaar voor de eerste koersmaanden van het nieuwe seizoen. De sprinter van Lotto Dstny begon het nieuwe wielerjaar in eigen land met het Australisch wegkampioenschap en zal binnenkort deelnemen aan de Tour Down Under en de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Ewan mikt in het voorjaar met name op Milaan-San Remo.

De 28-jarige Ewan zal volgende week weer te bewonderen zijn in de Tour Down Under. De sprinter zal in deze ronde overigens niet te zien zijn in het nieuwe tenue van Lotto Dstny, aangezien de Belgische formatie heeft besloten om te passen voor de eerste WorldTour-koersen van het seizoen op Australische bodem. Ewan is echter wel gewoon van de partij, dit keer als kopman van de nationale ploeg van Australië.

Na de Tour Down Under volgt de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Ewan richt zich na een Australisch seizoensbegin op de UAE Tour, waar doorgaans de snelste sprinters ter wereld de degens met elkaar kruisen.

Atypische aanloop richting ‘La Primavera’
Ewan heeft één voorjaarsklassieker met rood omcirkeld in zijn koersagenda: Milaan-San Remo. Nadat hij in 2018 en 2021 al eens tweede werd in de Italiaanse klassieker, hoopt de rappe man dit jaar wel ‘La Primavera’ te winnen. Ewan kent dit jaar wel een atypische aanloop naar Milaan-San Remo, aangezien zijn ploeg in 2023 niet aan de start zal verschijnen van Tirreno-Adriatico. In Parijs-Nice trekt de ploeg resoluut de sprintkaart van Arnaud De Lie.

Ewan leek met de GP Jean-Pierre Monseré nog wel te opteren voor een laatste voorbereidingswedstrijd richting Milaan-San Remo, maar de plannen zijn inmiddels gewijzigd. Dat werd duidelijk op de teampresentatie van Lotto Dstny. Ewan hoopt zich na de UAE Tour nu met enkele gerichte trainingsweken klaar te stomen voor de Italiaanse wielerklassieker. Na Milaan-San Remo volgen met de Classic Brugge-De Panne, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Scheldeprijs nog vier belangrijke voorjaarskoersen voor Ewan.

In de zomer richt de Australiër zich volledig op de Tour de France. Het is nog onduidelijk hoe zijn programma er precies zal uitzien in de weken voor de Franse ronde. Eerder raakte het (voorjaars)programma van die andere sprinter binnen Lotto Dstny, Arnaud De Lie, al bekend.

Wedstrijdprogramma Caleb EWAN

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone