Caleb Ewan na nieuwe ritwinst: “Ik voelde mij zo slecht vandaag”
foto: Cor Vos
dinsdag 23 juli 2019 om 17:45

Caleb Ewan na nieuwe ritwinst: “Ik voelde mij zo slecht vandaag”

Caleb Ewan heeft voor de tweede keer een rit gewonnen in de Tour de France. Na Toulouse bleek de Australiër in dienst van Lotto Soudal ook in Nîmes te sterk voor de rest, al was dat nog geen sinecure. “Ik voelde mij zo slecht vandaag. De hitte kreeg vat op mij en ik heb afgezien”, zegt Ewan na afloop.

Ewan had vooraf vertrouwen in de sprint, want hij liet Maxime Monfort vanaf het eerste moment op kop rijden in de achtervolging. “Ik wilde bijna tegen Maxime zeggen om te stoppen met rijden, maar ik ben blij om te winnen want mijn vrouw en dochter zijn er”, aldus Ewan.

Scenario’s
In de slotkilometer had Ewan met Jasper De Buyst nog maar één knecht. Volgens de sprintkopman was dat te ver van voren. Geluk voor Ewan was dat Deceuninck-Quick-Step nog langszij kwam voor Elia Viviani. “Die deden een sterke beurt. Ik verloor wel wat posities, maar had alle scenario’s in mijn hoofd. Ook dat ik van ver moest komen. Ik ging vroeg aan en sprintte voor iedereen uit. Dat werkte ook.”

“Ik kan het nog niet geloven. Het is een droom om hier te zijn”, aldus Ewan. “Het was een droom om een etappe te winnen en nu heb ik er twee gewonnen. Dat is ongelooflijk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.