‘Caleb Ewan naar Giro en Tour’
foto: Cor Vos
vrijdag 4 januari 2019 om 09:19

‘Caleb Ewan naar Giro en Tour’

Het ziet ernaar uit dat Caleb Ewan dit seizoen zijn langverwachte debuut gaat maken in Tour de France. De Australische sprinter staat bij zijn nieuwe ploeg op de planning voor de Giro d’Italia en de Tour.

De 24-jarige sprinter zou afgelopen jaar al zijn debuut maken in de drieweekse door Frankrijk, maar werd uiteindelijk toch thuisgelaten door zijn ploeg Mitchelton-Scott. Dit tot grote onvrede van Ewan, die vorig jaar geen grote ronde reed.

“Wanneer ik dit jaar aan de start van de Giro sta, is het twee jaar geleden sinds ik een grote ronde heb gestart. Dat is niet ideaal”, zegt Ewan tegen CyclingCentral. De sprinter begon tot nu toe aan drie grote rondes (Vuelta 2015, Giro 2016+2017), waarvan hij er geen finishte. In de Vuelta en Giro (2017) behaalde hij wel een ritzege.

“Het is goed om al een grote ronde te rijden vóór de Tour, maar het draait ook om zeges behalen. Er zijn veel kansen in de Giro en ik ben de belangrijkste sprinter van de ploeg dus ik denk dat het een mooie kans is om enkele ritzeges te behalen.”

Het nieuwe seizoen is Ewan voortvarend begonnen. Deze week was hij al tweemaal succesvol in Australische criteriums.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.