Caleb Ewan pakt overwinning in Shanghai Criterium

zaterdag 16 november 2019 om 08:15
Caleb Ewan pakt overwinning in Shanghai Criterium

foto: Cor Vos

Caleb Ewan heeft de derde editie van het Shanghai Criterium gewonnen. In de demonstratiewedstrijd, die georganiseerd wordt door de ASO, bleef de drievoudige etappewinnaar uit de Tour de France Matteo Trentin en Steven Kruijswijk voor.

In het na-Tourcriterium over zeventien plaatselijke ronden, van elk 3,6 kilometer, liet onder anderen Tourwinnaar Egan Bernal zich veelvuldig zien. De Colombiaan had voor de gelegenheid nog maar eens zijn gele trui uit de kast getrokken om die ook aan het Chinese publiek te laten zien. Samen met Vincenzo Nibali, in een van zijn laatste optredens in het tenue van Bahrain Merida, kleurde hij lange tijd de koers, maar winnen zouden zij geen van beiden doen.

In de slotronden werden zijn weer bijgehaald, maar een nieuwe ontsnapping liet niet lang op zich wachten. Steven Kruijswijk, de nummer drie van de Tour de France, sloeg de handen ineens met etappewinnaars Caleb Ewan, Thomas De Gendt en Matteo Trentin. In de eindsprint ging Trentin van ver aan, maar het was Caleb Ewan die zijn voorwiel net iets eerder over de finish drukte. Op de derde plaats eindigde Kruijswijk.

Het Shanghai Criterium wordt sinds 2017 gehouden door Tourorganisator ASO en jaarlijks geven renners uit de Tour de France er acte de présence.

flag-cn Shanghai Criterium 2019
Uitslag
1. Caleb Ewan (Lotto Soudal)
2. Matteo Trentin (Mitchelton-Scott)
3. Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.