Caleb Ewan snelt naar de winst in Ronde van Turkije

vrijdag 19 april 2019 om 14:21
Caleb Ewan snelt naar de winst in Ronde van Turkije

foto: Cor Vos

Caleb Ewan kende tot dusver een frustrerende Ronde van Turkije, maar vandaag was het eindelijk raak voor de Australiër. De renner van Lotto Soudal won de vierde etappe na een machtssprint bergop, voor de balende Juan José Lobato en Sam Bennett.

Sam Bennett leek onklopbaar in de Ronde van Turkije, maar het was Fabio Jakobsen die gisteren won in finishplaats Edremit. Vandaag leek de Ier echter weer in het voordeel, gezien de (voorspelde) lastige finale naar Bursa. “Morgen probeer ik het weer”, zo liet Bennett weten vlak na zijn sprintnederlaag.

Peloton laat begaan 
Maar zijn ploeg BORA-hansgrohe moest vandaag wel aan de bak, aangezien vijf renners een maximale voorsprong wisten te vergaren van liefst tien minuten. Het bleek de voorbode voor een heuse wandeletappe. Mauricio Moreira, Lucas De Rossi, Ander Barrenetxea en Feritcan Samli werkten in het begin goed samen.

Aanvankelijk reed ook Thimo Willems aan kop, maar de Belg had onderweg voldoende punten gesprokkeld voor de bergtrui. De renner van Sport Vlaanderen-Baloise liet zich dan ook uitzakken naar het peloton. De overige vluchters reden door, in de hoop het peloton voor te blijven.

David tegen Goliath 
Dat lukte echter niet, want Goliath bleek ditmaal sterker dan David. Al wisten Barrenetxea en De Rossi wel bijzonder lang stand te houden. Op tien kilometer van de streep werden de laatste vluchters ingerekend. Pas in de slotkilometers ging het tempo de hoogte in.

Het was wachten op een machtssprint bergop, maar de finale bleek toch een stuk gemakkelijker dan aanvankelijk gedacht. Hierdoor wisten snelheidsduivels als Mark Cavendish en Fabio Jakobsen te overleven. Het was echter Mauro Finetto die versnelde. De Italiaan werd niet veel later overvleugeld door enkele tegenaanvallers.

Tempo schiet omhoog 
Niemand wist echt weg te raken, waardoor we toch een massasprint kregen. De ritwinnaar van gisteren – Jakobsen – zat echter te ver. De renner van Deceuninck-Quick-Step kwam niet in de buurt van de overwinning. Dit in tegenstelling tot Juan José Lobato.

De Spanjaard van Nippo-Vini Fantini-Faizanè ging al vroeg aan, maar wist bijzonder lang stand te houden. Sterker nog: de voormalig renner van LottoNL-Jumbo leek op weg naar de zege, maar Lobato werd in extremis nog voorbijgesneld door Ewan.

foto: Cor Vos

Val Evenepoel 
In de laatste kilometer zagen we overigens nog een valpartij van Remco Evenepoel. De jonge Belg – die in dienst reed van ploeggenoot Jakobsen – viel in de laatste bocht over een renner van Manzana Postobon. De schade lijkt echter mee te vallen bij de klassementsrenner van Deceuninck-Quick-Step.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.