Caleb Ewan staakt de strijd in Luxemburg: “Op tijd binnenkomen kostte hem te veel krachten”

vrijdag 17 september 2021 om 08:27
Caleb Ewan staakt de strijd in Luxemburg: “Op tijd binnenkomen kostte hem te veel krachten”

foto: Cor Vos

Nadat hij de eerste twee dagen als laatste in de daguitslag was geëindigd, is Caleb Ewan niet aan de start verschenen van de derde etappe van de Ronde van Luxemburg. Samen met de ploegarts van Lotto Soudal werd besloten dat de Australische sprinter zich terugtrok uit de etappekoers om zijn deelname aan het WK in Vlaanderen niet in gevaar te brengen.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

Ewan was gestart in de Ronde van Luxemburg om zijn laatste voorbereidingen te treffen voor het WK wielrennen, dat op 26 september in Vlaanderen wordt gehouden. De Australische sprinter had echter geen goed gevoel en kwam de eerste twee dagen als allerlaatste over de finish. “Tijdens de tweede etappe moest Ewan al lossen na 75 kilometer koers. Hij kreeg Kluge en De Buyst mee als lijfwachten, maar op tijd binnenkomen, kostte hem nog altijd veel krachten. Te veel eigenlijk”, vertelde zijn ploegleider Marc Wauters gisteren aan persbureau Belga.

Wauters: “In die omstandigheden verder rijden was onbegonnen werk, ook al was er vandaag een massasprint in het verschiet.” Ewan gaat nu herstellen en rusten om zich klaar te stomen voor het WK. “We hopen dat een weekje supercompensatie heil kan brengen en wonderen zal doen. Hij was trouwens aan deze Ronde van Luxemburg begonnen om de conditie een laatste keer bij te schaven voor het WK en een goede Ewan had hier zeker indruk kunnen maken”, zei de 52-jarige ploegleider tot slot. Door de uitvalbeurt heeft Lotto Soudal nog vijf renners in koers.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.