Caleb Ewan: “Tien overwinningen, daar zou ik blij mee zijn”
Ewan boekte de eerste zege voor zijn nieuwe werkgever in de Down Under Classic. foto: Cor Vos
dinsdag 15 januari 2019 om 11:35

Caleb Ewan: “Tien overwinningen, daar zou ik blij mee zijn”

Caleb Ewan gaat dit seizoen voor minimaal tien overwinningen. Dat vertelt de kleine Australiër, die van start gaat in zowel de Giro als de Tour, tegen Het Laatste Nieuws. “Misschien ben ik helemaal dood aan het einde van het seizoen met mijn 85 koersdagen, ofwel voel ik me een stuk sterker geworden”, aldus de nieuwkomer bij Lotto Soudal.

Vorig jaar reed Ewan maar vijftig dagen in het peloton rond. Dat kwam ook omdat zijn ploeg Mitchelton-Scott hem thuis liet tijdens de Ronde van Frankrijk. “Dan is het moeilijk om me nog te motiveren voor de wedstrijden die daarna komen.” De snelle man ging bewust op zoek naar een ploeg zonder renner die van plan is een grote ronde te winnen. Hierbij kwam hij al snel uit bij Lotto Soudal. Het eerste gesprek met Marc Sergeant vond in 2017 plaats.

Volgens de Belgische sportief manager hoort Ewan bij beste vijf sprinters in de wereld. “Het verandert voortdurend”, relativeert de renner zelf. “Als ik in topvorm ben, hoor ik daar wellicht bij. Dan kan ik alle andere sprinters verslaan. Maar niet altijd.” Dat blijkt maar weer. In de Down Under Classic van afgelopen zondag lukte het, maar vandaag kwam hij er in de eerste rit van de Tour Down Under niet aan te pas. Elia Viviani won, volgens Ewan momenteel de beste sprinter ter wereld.

Bij Lotto Soudal vertrok André Greipel na acht jaar, iets wat Ewan wel jammer vond. “Ik wilde nog wel een jaar of twee van Greipel kunnen leren”, zegt de 24-jarige winnaar van in totaal zeven ritten in de Tour Down Under. Nu is hij de enige sprinter van de ploeg. “Ik hou wel van die druk. Ik vind het goed dat ik een hele ploeg heb die mij steunt. Dat maakt het winnen gemakkelijker.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.