Caleb Ewan: “Volgend seizoen wil ik het beter doen”
vrijdag 14 december 2018 om 19:22

Caleb Ewan: “Volgend seizoen wil ik het beter doen”

Caleb Ewan verblijft momenteel op het Spaanse eiland Mallorca met zijn nieuwe ploeg Lotto Soudal. Voor de 24-jarige Australiër het begin van een nieuw avontuur, nadat hij na vijf seizoenen vertrok bij Mitchelton-Scott. Hij wil in 2019 weer een sterk jaar neerzetten, zodat hij afgelopen seizoen snel kan vergeten. “2018 was geen succes. Volgend seizoen wil ik het beter doen.”

Ewan begon afgelopen seizoen voortvarend met een ritzege in de Tour Down Under en winst in de Clasica de Almeria. En in Milaan-San Remo won hij vervolgens achter Vincenzo Nibali de sprint om de tweede plaats. Daarna waren er vooral nog ereplaatsen en een enkele ritzege in de Ovo Energy Tour of Britain. Grote rondes reed hij niet en hij bleef steken op amper vijftig koersdagen.

“Dat is vroeger, ik kijk nu vooral vooruit”, zegt hij in een interview met het Belgische persbureau Belga. “Ik ben blij dat ik in een ploeg terechtkomt waar de sprint van belang is en waar al een sprinttraditie heerst. Ik voel me al goed ingeburgerd, de sfeer is vrij relaxed en we vertoeven hier in een prachtige omgeving om het seizoen voor te bereiden.”

Tour, mogelijk ook de Giro
Ewan maakt tijdens het Australisch kampioenschap zijn koersdebuut voor Lotto Soudal, waarna hij de Tour Down Under en de Cadel Evans Great Ocean Road Race rijdt. Na een korte rustperiode start hij dan achtereenvolgens in de UAE Tour, Parijs-Nice en Milaan-San Remo – om vervolgens nog een rustpauze te nemen.

De Australiër reed al tweemaal de Giro d’Italia en ook in de Vuelta a España stond hij al eens aan het vertrek, maar in de Tour de France startte hij nog nooit. Daar moet in 2019 verandering in komen. “Mogelijk rijd ik ook de Giro nog, maar daar is nog geen zekerheid over. Vooral de Tour is het doel, we zien wel nog hoe het programma verder loopt dit seizoen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.