Caleb Ewan wil opnieuw succesvol zijn in Australië
Sirotti
maandag 13 november 2017 om 11:46

Caleb Ewan wil opnieuw succesvol zijn in Australië

Caleb Ewan hoopt er in januari meteen te staan. De Australische sprinter mikt opnieuw op de Australische wedstrijden in januari. Dat heeft hij laten weten tijdens de presentatie van de Race Melbourne, een sprintonderdeel van het Cadel Evans Great Ocean Road Race.

De Australische sprinter kwam dit seizoen tot dertien overwinningen, waarvan zes in Australië. Volgend jaar hoopt hij deze prestatie minstens te evenaren, maar hij weet dat dat niet eenvoudig zal zijn. “Natuurlijk zou ik graag herhalen wat ik dit jaar heb gedaan, maar het zal lastig worden om weer vier etappes en de People’s Choice Classic te winnen.”

Voor het nationale criteriumkampioenschap schat hij zijn kansen hoger in. “We hebben daar een erg goed team, dus ik denk dat we een goede kans maken.” Het nationale kampioenschap op de weg is een droom voor de jonge sprinter van Orica-Scott. “Het mogen dragen van het groen en goud is een echte eer.”

Ewan mocht de afgelopen twee jaar al de kampioenstrui dragen in criteriums, na zijn zeges in het criteriumkampioenschap, maar die trui mocht hij minder vaak dragen. “We rijden niet veel criteriums, dus ik heb het groen en goud niet vaak kunnen dragen. Het zou echt een droom zijn om de trui te mogen dragen op de weg.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
13 november 2017 12:48
Het zou me meer verbazen als het artikel had gezegd dat hij Australie zou overslaan dit jaar... deze is natuurlijk een inkoppertje. Nog 2 maanden en dan mag hij weer succesvol zijn zonder serieuze tegenstand.
13 november 2017 13:00
@rahimns: Greipel heeft hij komend jaar in ieder geval als concurrent. Sagan vind ik toch vrij serieuze tegenstand en Poppel, Bennett en nog een aantal sprinters van rond de sprinters top 10 deden in 2017 ook mee.
Ik ben benieuwd in hoeverre Trentin komend jaar voor hem de lead-out gaat zijn. In de zwaardere aankomsten zal Trentin wel de kopman zijn ...
13 november 2017 13:00
Misschien wel een inkoppertje voor Dylan.
13 november 2017 15:12
@pjam
Trentin en Ewan zullen toch weinig tot geen dezelfde wedstrijden rijden. Ewan zal zn programma waarschijnlijk met Mezgec afwerken en Trentin met Hayman en Kluge.. (kleine rondes vs klassiekers en giro vs tour)
13 november 2017 20:56
Ewan
De wereld kampioen van Australië
Die zie ik zo snel niet doorbreken in Europa
13 november 2017 21:54
@jan
Hij heeft al wel Hamburg en een etappe in een grote ronde gewonnen. Niet slecht toch?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.