Calmejane gaat crossen, Parijs-Nice doet Isère aan

donderdag 28 november 2019 om 08:21
Calmejane gaat crossen, Parijs-Nice doet Isère aan

Lilian Calmejane - foto: Cor Vos (archief)

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de Lilian Calmejane en Parijs-Nice.

Lilian Calmejane duikt het veld in

Steeds meer wegwielrenners maken een uitstap naar het veld, zo ook Lilian Calmejane in december. De 26-jarige Fransman van Total Direct Energie doet dat in voorbereiding op het komende seizoen, laat hij weten op social media. “Ik ben al gefocust en daarom doe ik ook met alle plezier mee aan een paar veldritten”, aldus Calmejane. Het gaat om drie nationale crossen en de UCI-veldrit in Crouchaux van 29 december.


Parijs-Nice keert na 25 jaar terug in Isère

Het departement Isère ontvangt volgend jaar weer eens Parijs-Nice. Dat heeft ASO-directeur Christian Prudhomme laten weten bij een bezoek aan de gemeente Voiron. De laatste keer dat de regio van de Alpe d’Huez een rit in de Koers naar de Zon organiseerde, was in 1994. Destijds finishte de vijfde etappe in Vaujany.

Naast Parijs-Nice, mag het departement Isère zich in 2020 ook opmaken voor drie etappes van de Tour de France. Onder meer de rit van de Franse feestdag (14 juli) naar Villard-de-Lans komt door Isère.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.