Cameron Vandenbroucke (21) zet profcarrière uit haar hoofd
dinsdag 22 december 2020 om 16:51

Cameron Vandenbroucke (21) zet profcarrière uit haar hoofd

Cameron Vandenbroucke stopt als wielrenster. De inmiddels 21-jarige dochter van wijlen Frank Vandenbroucke maakte de afgelopen twee jaar deel uit van de selectie van Lotto Soudal Ladies, maar heeft besloten er een punt achter te zetten. Dat meldt DirectVélo.

In 2019 nam Lotto Soudal Ladies Vandenbroucke op in de ploeg. Dat jaar reed ze met het Belgisch kampioenschap op de weg (33ste), La Course (DNF) en de Erondegemse Pijl (90ste) drie UCI-koersen. Onder meer door een polsbreuk werd het niet het debuutjaar waar ze op gehoopt had.

Ook een virusinfectie speelde de ‘dochter van’ parten. Het afgelopen seizoen, flink beïnvloed van het coronavirus, kwam Vandenbroucke helemaal niet in actie. Ze heeft besloten de fiets aan de kant te zetten en zich te richten op haar studie communicatie. In dat vak hoopt ze een baan te vinden waarin ze toch in het wielrennen actief kan blijven.

In maart van het afgelopen jaar zette Vandenbroucke haar actieve carrière al op het tweede plan. Toen noemde ze het nog een korte pauze. “Ik geniet echt van mijn opleiding, communicatie en alles gerelateerd aan media. Daarom voel ik me nog altijd gelukkig bij de wedstrijden, ook al is het niet op de fiets”, zei ze toen.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
22 december 2020 18:10
Succes met je maatschappelijke carrière!
23 december 2020 22:33
Lijkt me ook heel zwaar om met die naam in het peloton plaats te nemen en dan niet de uitblinker te zijn. Dapper Cameron

En groetjes <3

Om te reageren moet je ingelogd zijn.