‘Campbell Flakemore laat contract bij BMC ontbinden’

dinsdag 10 november 2015 om 23:30
‘Campbell Flakemore laat contract bij BMC ontbinden’

foto: Sirotti

Campbell Flakemore vertrekt na één seizoen al bij BMC. De 23-jarige Australiër heeft volgens Adelaide Now problemen met het leven in Europa en vindt het moeilijk om zich aan te passen aan het koersen in de WorldTour.

Deze problemen meldde hij halverwege het seizoen al. Ondanks de hoop dat hij er weer bovenop zou komen, heeft de wereldkampioen tijdrijden bij de beloften van 2014 de knoop doorgehakt: hij laat zijn tweejarige contract ontbinden bij BMC en keert niet meer terug naar Europa, aldus de Australische site.

De renner uit Tasmanië kreeg in september 2014 een contract aangeboden door de Amerikaanse formatie. Hij begon zijn seizoen als neoprof veelbelovend met een zesde (tijdrit) en vierde (wegrit) plaats op de nationale kampioenschappen. Vervolgens brak Flakemore zijn sleutelbeen in de Tour Down Under. De laatste wedstrijdkilometers maakte de coureur eind augustus in de Vattenfall Cyclassics.

Dit artikel delen:

6 Reacties

LinusGerdemann 10 november 2015 om 23:43

Zal wel naar Drapac gaan. Jammer, maar zal met dit gebeuren nooit een absolute topper worden.

Othello 10 november 2015 om 23:51

Dacht Rohan Dennis zelfde heeft gehad?

DMenchov 11 november 2015 om 07:42

@Othello, en wat te denken van Bling Bling

zoetepap 11 november 2015 om 09:22

Betekend dit ook dat BMC nu nog een vacature heeft? Een Vandewalle bijvoorbeeld…

tendam 11 november 2015 om 11:22

Die Australische renners zijn vaak halve straatschoffies die door het AIS op een fiets zijn gezet. In combinatie met het leven op een ander continent kan dat wel eens voor problemen zorgen. Dat was bij Dennis en Matthews inderdaad het geval, misschien bij Flakemore ook.

storm-biker 11 november 2015 om 13:20

“Ik verlaat de ploeg en zal ook even stoppen met wielrennen. Ik ben blij dat ik de beslissing heb genomen, want het speelde al langere tijd. Eigenlijk speelt de gedachte om te stoppen al zo’n achttien maanden door mijn hoofd,” zo zegt de Australiër. (Even geleend van Wielerland.nl)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.