Campenaerts doorbreekt magische barrière: “Hoogtepunt uit mijn carrière”
foto: Cor Vos
dinsdag 16 april 2019 om 19:30

Campenaerts doorbreekt magische barrière: “Hoogtepunt uit mijn carrière”

Victor Campenaerts heeft vandaag geschiedenis geschreven. De Belg wist op de wielerbaan van Aguascalientes het werelduurrecord van Bradley Wiggins te verbreken. De renner van Lotto Soudal wist zelfs de magische barrière van 55 km/h te doorbreken. “Dit is absoluut het hoogtepunt uit mijn carrière”, zo vertelde hij na afloop aan Sporza.

Campenaerts had maandenlang toegewerkt naar dat ene uur in Mexico. En de Belg stelde zeker niet teleur. “Ik ben echt superblij”, zo laat een dolblije Campenaerts weten. “Ik ben ook heel erg blij dat ik de grens van de 55 km/h kon breken. Dit is absoluut het hoogtepunt uit mijn carrière. En het zal misschien wel het hoogtepunt blijven.”

Campenaerts kwam uiteindelijk tot een totale afstand van 55,089 kilometer. “En misschien ben ik iets te hard van start gegaan”, zo kijkt hij terug. “Halverwege voelde ik dat mijn starttempo te optimistisch was. Een uur heeft geen geheimen”, aldus de Belg, die in het slot allesbehalve instortte.

foto: Cor Vos

“Het was heel erg zwaar”
“Ik wist op een gegeven moment mijn tempo weer terug te vinden. Ik moest realistisch blijven en gas terugnemen. De laatste vijf minuten spraken denk ik boekdelen. Ik wist aan het einde echter weer te versnellen. Ik was uiteindelijk vanaf het begin sneller dan Wiggins. Maar het was heel erg zwaar.”

“Ik moet ook mijn ploeg Lotto Soudal bedanken. Zij hebben me al die tijd gesteund.” Campenaerts dacht na de finish ook aan zijn oud-ploeggenoot Stig Broeckx. “Stig stuurde me een berichtje dat we pannenkoeken gaan eten, mocht ik het halen”, aldus de nieuwe houder van het werelduurrecord.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.