Campenaerts gaat voor WK-medaille: “Evenepoel is de absolute topfavoriet”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 23 september 2019 om 14:41

Campenaerts gaat voor WK-medaille: “Evenepoel is de absolute topfavoriet”

Victor Campenaerts wil dit jaar voor het tweede jaar op rij een medaille winnen op het WK tijdrijden. De Belgische specialist ziet in zijn landgenoot Remco Evenepoel de topfavoriet voor het goud in Yorkshire. “Met hem houd ik rekening, ik denk trouwens dat hij de absolute topfavoriet is. Remco is een landgenoot, maar uiteraard ook een concurrent”, zegt Campenaerts.

Afgelopen seizoen werd de renner van Lotto Soudal derde na wereldkampioen Rohan Dennis en Tom Dumoulin. “De ambitie is om minstens even goed te doen als vorig jaar. Mijn voornaamste concurrent wordt volgens mij Primož Roglič, die er een fantastische Vuelta heeft opzitten en ook nu super zal zijn. Rohan Dennis is ook lang uit competitie geweest, maar ik schat hem sowieso hoog in”, zegt Campenaerts over zijn concurrentie.

Relatief fris
De werelduurrecordhouder weet dat hij een voorgift heeft op de rest. “Dat ik relatief fris aan de start kom, kan zeker in mijn voordeel spelen. Tijdens deze periode van het jaar zitten heel wat renners op hun tandvlees. Zoiets is echter niet abnormaal aan het eind van een zwaar seizoen”, aldus Campenaerts, die denkt dat Yorkshire hem beter ligt dan het traject in Innsbruck.

“Het is glooiend en vergelijkbaar aan het parcours van Glasgow. Het is voortdurend draaien en keren, maar echt technisch wordt het nooit. Ik ben dan ook uitermate tevreden met de omloop, die ik ondertussen helemaal uit het hoofd ken. De afstand, 54 kilometer, is vrij lang maar dat is eigen aan een wereldkampioenschap. Dat moet me zeker en vast liggen”, vertelt Campenaerts.


WK 2019: Voorbeschouwing Tijdrit Mannen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.