Campenaerts: “Giro geslaagd als ik een van de tijdritten win”

donderdag 9 mei 2019 om 18:33

Victor Campenaerts kan al terugkijken op een geslaagd seizoen, aangezien hij een nieuw werelduurrecord wist te vestigen. Maar dat betekent niet dat de renner van Lotto Soudal zonder ambitie aan de start staat van de Giro d’Italia. “Ik hoop vooral mijn vorm te kunnen rekken tot de slottijdrit.”

“De Giro was geen doel op zich, aangezien het uurrecord een specifiek doel was. Maar ik ga wel voluit in de drie tijdritten. Ik kijk vooral naar de afsluitende tijdrit in Verona. Ik hoop mijn goede conditie nog te kunnen rekken tot het einde van de ronde”, zo laat Campenaerts weten.

Vocsnor zal de komende weken de nodige vrijheid krijgen. “De ploeg verwacht mij vooral in de tijdritten, maar ik krijg uiteraard ook een plaats in de sprinttrein van Caleb Ewan. Ik hoef alleen niet mijn leven te wagen in een hectische laatste kilometer.”

Het moet dus vooral gebeuren in de tijdritten. Wanneer is de Giro voor Campenaerts eigenlijk geslaagd? “Als ik een van de tijdritten win. Het zal wel moeilijk worden, als je ziet hoe goed Primož Roglič reed in de Ronde van Romandië.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.