Campenaerts heeft schrik van Van Aert: “Hij is superfavoriet op het BK”
foto: ASO
donderdag 13 juni 2019 om 07:52

Campenaerts heeft schrik van Van Aert: “Hij is superfavoriet op het BK”

Victor Campenaerts is onder de indruk van de prestatie die landgenoot Wout van Aert heeft geleverd in het Critérium du Dauphiné. Van Aert won daar de individuele tijdrit over 26 kilometer met een klim in het parcours. “Ik moet eerlijk toegeven dat ik toch een beetje bang ben voor het BK tijdrijden over twee weken”, aldus Campenaerts tegen Sporza.

Van Aert wist met zijn tijdrit onder meer erkend tijdritspecialist Tom Dumoulin 47 seconden voor te blijven. “Ik denk niet dat Dumoulin de beste tijdrit uit zijn carrière gereden heeft, maar toch schat ik de prestatie van Wout zeer hoog in. Hij was echt supersterk”, vertelt Campenaerts vanuit de Baloise Belgium Tour.

Werelduurrecordhouder Campenaerts kent de werkwijze van zijn oude ploeg Jumbo-Visma op het gebied van tijdrijden. “Ik heb gemerkt dat Wout veel beter op zijn fiets zit. Zijn positie is veel beter”, aldus Campi, die een straffe uitspraak doet richting het Belgisch kampioenschap. “Ik denk dat Wout zeker superfavoriet is op het BK en misschien ook wel voor de tijdrit in de Tour.”

Het BK tijdrijden is op 27 juni in Middelkerke. Campenaerts verdedigt er zijn titel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.