Campenaerts keert terug in peloton: “Vijf dagen niet op de fiets gezeten”
Victor Campenaerts - foto: Cor Vos
dinsdag 30 april 2019 om 11:07

Campenaerts keert terug in peloton: “Vijf dagen niet op de fiets gezeten”

Twee weken geleden deed Victor Campenaerts een geslaagde gooi naar het werelduurrecord. Nu de batterijen weer zijn opgeladen maakt maakt hij vanmiddag in de proloog van de Ronde van Romandië weer zijn eerste koerskilometers. In gesprek met Sporza schat hij zijn kansen in de openingstijdrit positief in: “Ik denk zeker dat ik hoog kan mikken.”

Na zich maniakaal te hebben voorbereid op zijn werelduurrecordpoging nam Campenaerts enkele dagen rust: “Ik heb vijf dagen niet op de fiets gezeten, wat meer dan voldoende is om me fysiek en mentaal even te herzetten. Veel langer van de fiets blijven is uiteraard niet zinvol, want de Giro d’Italia staat voor de deur.”

Na zijn korte rustperiode stapte de 27-jarige Belg weer op de fiets: “Het voelde allemaal goed aan op training. Ik heb er alle vertrouwen in dat die vijf dagen genoeg waren om de batterijen op te laden en ook niet te lang waren om de spanning te verliezen.”

Komende week heeft de Belg niet één, maar twee kansen op dagsucces in de Zwitserse WorldTour-ronde. “Het doel is uiteraard om hoog te scoren in die twee tijdritten. Het is telkens op een geaccidenteerd parcours, maar het ligt zeker binnen mijn mogelijkheden.” De eerste kans krijgt hij gelijk op dag één: “De proloog is natuurlijk kort, maar mijn vorm is goed en ik denk dat ik zeker hoog kan mikken”, zegt hij daar kort over.

De laatste tijdrit die Campenaerts op de weg reed wist hij te winnen. In maart won hij de slottijdrit in Tirreno-Adriatico door Alberto Bettiol met drie seconden verschil te verslaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.